USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Депутати закликають не продовжувати УПЦ МП договір на оренду собору на Волині

16 Листопада 2023 15:10
Депутати Волинської обласної ради звернуться до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.

Відповідне рішення депутати прийняли 16 листопада на сесії облради.

Депутат Андрій Бокоч розповів, що термін дії договору на безоплатне користування УПЦ МП комплексом Успенського собору закінчується 1 липня наступного року.

«Керівник УПЦ МП перебуває за межами України, в державі, що здійснює збройну агресію проти України. Станом на початок жовтня 2023 року 16 представників УПЦ МП мають офіційні підозри від правоохоронних органів. 21 діяч внесений до санкційних списків або позбавлений громадянства. Як правило, підстава таких дій стосовно них – виправдання агресії РФ та розпалювання міжрелігійної ворожнечі», – наголосив обранець громади.

Він нагадав, що Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РФ.

Читати ще: «Ганьба» під капличкою: прихожани УПЦ МП на Волині не впустили поліцію до храму

Андрій Бокоч зазначив, що московська церква становить загрозу національній безпеці України.

Він інформував, що Волинська область посідає 11 місце в країні за кількістю нерухомості, яка перебуває у власності УПЦ МП, та 18 місце – за кількістю земельних ділянок, які перебувають у володінні або користуванні УПЦ МП.

«Закликаємо не продовжувати договір на безоплатне користування УПЦ МП комплексом Успенського собору у Володимирі з 1 липня 2024 року та не укладати інші види договорів із релігійними громадами УПЦ МП», – акцентував Андрій Бокоч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 16 Листопада 2023 15:50
Колиска православ*я, святиня України (в Зимному знаходилась зимова резиденція князя Володимира), належить московським попам. Важко зрозуміти, хто цьому сприяє, чи хто за цим стоїть?!
Суддя Дреддд до Петро Показати IP 16 Листопада 2023 16:47
що ж там важкого, москалі... та гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus