USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Депутати хочуть «халяву» в маршрутках

20 Грудня 2011 13:37
Для депутатів Луцької райради проїзд у маршрутних транспортних засобах, які курсують районом, може стати безкоштовним. Кажуть, це забезпечує відповідна норма у законі «Про місцеве самоврядування в Україні».
Про це йшлося 20 грудня під час 13-ої сесії Луцької районної ради.
Депутат Марія Пивовар запитала, чому обранцям громади не компенсували витрати на проїзд. Мовляв, здійснюючи депутатську діяльність, вони витрачають багато грошей «на маршрутки».
«Ми виділили для цих цілей 5 тисяч гривень. Кошти пройшли через фінуправління, але ми їх так і не отримали», – зазначила обраниця громади.
Голова районної ради Ігор Волошенюк розповів, що на компенсацію проїзду передбачалося виділити 9 тисяч гривень. «Ви ж були на тому засіданні, коли ми ці кошти перерозподілили. І ви знаєте, що їх направили на сільські ради, для дітей, яким треба повернути гроші за проїзд на навчання», – зазначив посадовець.
Депутат Ольга Вегера запропонувала, щоб обранцям громади надали право безкоштовного проїзду в маршрутних транспортних засобах, які курсують районом.
Волошенюк зауважив, що відповідна норма існує в законі «Про місцеве самоврядування в Україні», але про це не знають підприємці-перевізники.
Тож депутати вирішили звернутися до перевізників, аби ті надалі не вимагали з обранців громади гроші за проїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Знаючий Показати IP 20 Грудня 2011 13:45
Якщо не будуть вимагати у депутатів, то матимуть право вимагати компенсації з районного бюджету, в Законі сказано за який кошт і як компенсовуються затрати на депутатську діяльність. Перевізники не повинні бути благодійниками. Наповніть бюджет, і виплачуйте собі ці кошти... Доречі, продавці на ринках чи в магазинах Вам нічого безкоштовно не винні???
Марина Показати IP 20 Грудня 2011 13:46
А не забагато депутати хочуть? Що такі бідні?
Олег Показати IP 20 Грудня 2011 13:58
Шановні депутати! Побійтесь Бога ,не будьте такими злиднями . Невже Вам ще мало грошей?
Ігор Показати IP 20 Грудня 2011 14:09
а депутати сільських рад те ж безкоштовно! норма закону говорить депутат місцевої ради, асюди ж входить депутат сільради!
Дерибанич Показати IP 20 Грудня 2011 14:13
А ще кожному по Лексусу, хоча б по 20 гектарів земельки і 200 холопів (для ближчого контакту з електоратом)
11 Показати IP 20 Грудня 2011 14:15
гидота....
простий селянин Показати IP 20 Грудня 2011 14:49
Краще би відмовились і не позорилися. Скільки немічних людей - і вони платять за проїзд, а то депутати!!! Це ганьба таким депутатам.
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2011 14:52
Ото сволота нагла і підла. А 800 грн з-ту, а 600 квартира і хай живе.За що цій бидлоті такі пільги.Зарплату в десятки тисяч, віли, машинки, щей пільги.Боже коли тиїх покараєш, бо ми не в силі.Це ми біднота маємо платити податки, щоб утримувати цю гидоту.
Панночка Показати IP 20 Грудня 2011 16:15
Чесне слово..., ЛЮДИ РОБІТ НЕ МАЮТЬ,КОПІЙКУ ДО КОПІЙКИ ЗВОДЯТЬ І ЇЗДЯТЬ МАРШРУТКАМИ, А ТУТ ДЕПУТАТИ ХАЛЯВИ ЗАХОТІЛИ? ХТО ВОНИ ТАКІ? ЧИМ ВОНИ ЦЕ ЗАСЛУЖИЛИ? ПРИРІВНЯЛИ СЕБЕ ДО ІНВАЛІДІВ ЧИ ДО УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ? СМІХ І ГРІХ! Надоїло, не вздумати навіть таке допустити! Тоді давайте всі на тролейбуси пересядимо,щоб власники маршруток такого не допустили, КІНЕЦЬ КІНЦЕМ,ЩО ЦЕ ТАКЕ МАЄ БУТИ? ЩОБ ОДИН ДЕПУТАТІВ ХАЙ БИ І БЕЗКОШТОВНО ВОЗИЛИ! ТО МАРГРУТЧИКИ ВІДРАЗУ БАСТУВАТИ ПІДУТЬ! А ДАВАЙТЕ РАЗ ТАКЕ ВЖЕ СОБІ ДОЗВОЛЯЮТЬ,йома йо, то ми тут копійку до копійки, батьки на заробітках,діти позакінчували ВИШі і без знайомств влаштуватися не можуть,бо не мають утпо таких "зв"язків", а вони ще таке собі дозволяють? І так на яких машинах їздять, в очі одні на роботу,а там пересідають на інші!!! Позорище! Ми платимо,що копійки маємо, а вони не платитимуть-не допустимо такого, це вже занадто!
Алік Показати IP 20 Грудня 2011 16:16
А так завжди було! Пам"ятаєте заощадження скільки пропало? А такі як депутати побудувались купили машини, квартири,які тепер орендують. А прості люди працювали і нічого не мали і не будуть мати при нашій владі. Аби на основне вистачило
Бандура Показати IP 20 Грудня 2011 16:19
Як завжди все збили в кучу... Право депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд визначене (Стаття 34. Право депутата місцевої ради на безплатний проїзд. ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад". Ця стаття передбачає безоплатний проїзд тільки територією відповідної ради до якої обирався депутат, тобто депутат сільської ради має право безоплатно проїхати в межах території відповідної сільської ради і т.д. по аналогії (селища, міста, району, області). Депутати місцевих ради виконують свої повноваження на громадських засадах (з/п не отримують за свою рооту в раді), окрім виборних посад секретарів рад, голів і заступників рай і облрад. (Для Лучанина, який мав мабуть на увазі депутатів ВРУ, тоді його коментар тут недоречний).
Бандура Показати IP 20 Грудня 2011 16:24
Порядок та умови безплатного проїзду депутатів місцевих рад визначаються Кабінетом Міністрів України. (цього порядку не існує), так що зверенення депутатів до перевізників - пустий звук. Безплатно їх возити ніхто не буде.
Всезнайко Показати IP 20 Грудня 2011 16:54
Хочу зауважити, що Марія Пивовар - депутат Луцької районної ради від ВО "Свобода"...
шушварок Показати IP 20 Грудня 2011 17:55
Марусю, до тебе прийдемо першою. до вВітіва - лругим, щоб розбирався в людях, до провокаторів - по тому. Слава Україні. Боровцю слава! Хай живе Поліська Січ! Свободівець.
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2011 20:55
Хлібопекар їде на роботу забезпечувати мешканців хлібом - це хіба набагато нікчемніше, ніж "депутатська діяльність"? А він за проїзд платить з своєї кишені і ніхто йому не компенсує. Медсестра (залишимо лікарів в спокої) та вчитель, пожежник теж так само платять. Так хто ж має більше прав вимагати повернення вартості проїзду? Не можеш виконувати свої "депутатські обов'язки" - не йди в депутати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus