USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держдеп США засудив «антикорупційні війни» в Україні

5 Грудня 2017 08:29
Державний департамент США занепокоєний відносинами між НАБУ, ГПУ і СБУ. Таку заяву відомство опублікувало на своєму сайті. Йдеться про зрив силовиками спецоперації Національного антикорупційного бюро з виявлення корупційних схем в Державній міграційній службі України, коли ГПУ вилучила конфіденційні документи і затримала агента НАБУ.

Про це повідомляє 5 канал.

"Нещодавні події, включаючи зрив розслідування корупції на високому рівні, арешт посадових осіб з НАБУ і вилучення конфіденційних документів НАБУ, викликають сумнів щодо боротьби України з корупцією ", – мовиться у заяві

У США розцінили ці дії як частину зусиль з "підриву незалежних антикорупційних інституцій, які підтримали США та інші країни. Вони підривають довіру суспільства та створюють ризик для зриву міжнародної підтримки України".

У Держдепі нагадали слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона: "Для України немає сенсу боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції. Інститути боротьби з корупцією мають підтримуватися, фінансуватися і бути захищеними".

У заяві наголошується, що США закликають український уряд спільно працювати "над викоріненням корупції із суспільного життя". "Усунення корупції є ключем до досягнення стабільності, безпеки і процвітання для всіх українців", – підсумували в Держдепі США.

Нагадаємо, напередодні очільник Генеральної прокуратури України Юрій Луценко заявив, що агенти НАБУ є нелегальним угрупованням із контрабандною технікою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus