USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Держдеп США висунув ультиматум Росії щодо ракетного договору

5 Грудня 2018 07:00
Президент США Дональд Трамп призупинить зобов’язання США відповідно до ДРСМД (договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності, - ред.) упродовж 60 днів, якщо Росія не повернеться до своїх зобов’язань по цій угоді. Про це сьогодні після міністеріалу НАТО заявив Держсекретар США Майк Помпео, передає УНН.

“Порушення договору про РСМД не можна розглядати окремо від загальної картини російських дій на міжнародній арені. Список російських порушень є довгим: Грузія, Україна, Сирія, Скрипалі, а тепер Керченська протока. І це я назвав лише кілька. В світлі цих подій Сполучені Штати можуть призупинити дотримання зобов’язань впродовж 60 днів, якщо лише Росія не повернеться до дотримання своїх зобовязань”, — сказав Помпео.

Нагадаємо, країни-союзники НАТО колективно підготують відповіді, щоб продемонструвати Росії, що така поведінка, яку вона продемонструвала біля Керченської протоки, є абсолютно неприйнятною.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Грудня 2018 17:42
як висунули так самі собі його і засунуть. янкі порушили договір ПРО ... давно і нахабно.. тепер ультиматуми ставлять...пошлють гегемона як не раз посилали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus