USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держекоінспекція виявила факт забруднення земель ковельським ветсанзаводом

16 Березня 2017 16:29
Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення планової перевірки Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» виявила факт забруднення прилеглої до підприємства території, внаслідок скиду неочищених стічних вод з площадки для прийому відходів забою тварин на прилеглу територію.

Про це повідомили у прес–службі Держекоінспекції.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвечину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту.

Згідно з Протоколом вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів відібраних проб ґрунту встановлено перевищення гранично-допустимих (ГДК) концентрацій по нітратах, сульфатах та забруднення хлоридами двох земельних ділянок . Перевищення по нітратах ГДК в 2,1 рази, по сульфатах 1,7 раз. Існує ризик потрапляння вищезазначених забруднюючих речовин у підземні водоносні горизонти. Перевищення по нітратах у питній воді веде до порушень у серцево-судинній системі, а сульфатів та хлоридів до захворювань органів травлення.

Проведено розрахунок розміру шкоди зумовленої забрудненням земельних ділянок по вищезазначених показниках. В результаті проведених розрахунків сума збитків завданих державі складає 829 651,89 грн.

Для відшкодування завданої державі шкоди ДП «Укрветсанзавод» направлено претензію.

Крім того, матеріали даної перевірки та розрахунки завданої шкоди направлені до правоохоронних органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 18:48
та по всій волині викидають рештки тварин як відходи ковбасного виробництва, а вони тільки виявили на ветсанзаводі, де вже роками ті відходи лежать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus