USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ветсанзавод у Ковелі: масштаби екологічного лиха. ВІДЕО

22 Квітня 2017 16:03
Повсюди мертвеччина - туші тварин, кістки, кривава жижа просто неба. Такі реалії нині не працюючого ковельського ветсанзаводу. А тим часом місцеві активісти переконують, що туші почали транспортувати в інше місце, щоправда, теж у Ковелі.

Інформаційне агентство Волинські Новини публікує відео зйомок з повітря території згаданого об’єкту, який не дає спокою ковельчанам. Як видно на шокуючих кадрах – завод розташований менш як за півкілометра від людських осель. А ще ближче – городи.

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох.
Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть заблокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження.

Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.
Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу. За фактами виявлених забруднень нараховані збитки та шкода на загальну суму 1 862 256 грн. А щодо керівника підприємства відкрите кримінальне провадження і прокуратура наполягає на взятті під варту директора, який, до слова, перебуває у розшуку.
Однак ситуація погіршується з кожним днем. На території – близько 3 тисяч тонн решток тварин, які не утилізовуться, а просто гниють під відкритим небом. Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин.

Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.
Як запевняли учасники акції, їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Як інформують активісти Національного корпусу на сторінці у Фейсбук, частину сировини уже перевозять, але не на переробку, а просто на іншу ділянку в Ковелі.

«За перевіреною інформацією, яка надійшла сьогодні зранку активістам НК, стало відомо, що частину сировини з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» просто перевозили в інше місце в межах Ковеля в районі Сільмашу. Наразі техніка, котра привозила сировину, заблокована місцевими, на місце виїхав начальник Ковельского відділу НП у Волинській області. Активісти Національного Корпусу вирушають на місце події», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
пенсіонер сбу Показати IP 22 Квітня 2017 16:48
Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринаріі ЛОЗИНСЬКИЙ БОГДАН ВАСИЛЬОВИЧ ось хто має за все відповідати , це чудо на посаді вже десяки років і все ніяк ненаїсться , як так людина яка відповідає за ветеринарію і санітарію твариництва в області проходить від відповідальності боком ???
Броуді Показати IP 22 Квітня 2017 17:31
це піпец
Рл Показати IP 22 Квітня 2017 20:02
Лозинському пофігу, там же гімор, а він любить тільки касу. Тільки касу!!!!! ЗРОЗУМІЛО!!!!!!!
ОДА Показати IP 22 Квітня 2017 20:30
Гунчику відставка! Пора старому на пенсію!
свідДОК Показати IP 22 Квітня 2017 23:14
Який на%ер ветсанзавод? Банальний скотомогильник! Я б тих сук, що довели до такого стану ноги простьрілив.
бардак влада Показати IP 23 Квітня 2017 08:41
Путін хоч тут не при ділах ?-начальство області питаю.
учень Показати IP 24 Квітня 2017 08:58
КАРАТИ потрібно тих хто видавав дозволи. А Гунчика в першу чергу!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus