USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держмайно хлібокомбінату в центрі Луцька хочуть продати

8 Лютого 2023 17:26
Три роки тому майно державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» хотіли продати з аукціону, але торги не відбулися. Тепер виконавча служба звернулася до суду.

Ідеться про майже гектар землі в центрі Луцька, де до 2010 року діяли два виробничі цехи підприємства, інформує ТРК «Аверс».

Після того, як виробництво законсервували, цехи почали занепадати. Нині приміщення стоять пусткою в аварійному стані.

Засновником Луцького комбінату хлібопродуктів №2 є Держагентство резерву України.

Свого часу КХП був в епіцентрі скандалу із розкрадання збіжжя. З 2004 до 2009 року комбінат отримав із державного резерву 75 тисяч тонн пшениці на зберігання, ще 45 тисяч тонн передав Аграрний фонд. Потім левова частка зерна зникла. Колишнього директора державного хлібокомбінату судили за розкрадання. А комбінат довели до банкрутства – боргів було на майже пів мільярда гривень. Згодом справу закрили.

У 2020 році два виробничі цехи виставили на продаж за майже три мільйони гривень. Торги припинили, адже майно – у віданні держрезерву, тобто захищене від продажу.

«За результатами проведеної перевірки фактично встановлено, що зазначене майно взагалі не може бути передано на реалізацію через торги в силу прямої заборони Закону. Вжито заходів щодо зупинення незаконної реалізації майна державного підприємства, яка могла б призвести до нанесення державі збитків в особливо великих розмірах. Продаж цих об’єктів означав би незаконне заволодіння майном державного підприємства, що прямо порушує інтереси держави», – було вказано в документах.
Нині державне майно знову хочуть виставити на продаж. Питання вирішує колегія суддів Волинського апеляційного суду.

У продажі держмайна, припускають, зацікавлена виконавча служба. Представник держпідприємства зауважив, що виставити майно на продаж хочуть, бо йдеться про землю в центрі Луцька, поряд із якою розташовані новобудови. Додав, що навіть податкова намагається змусити продати державне майно.

Судді першої інстанції продаж майна Луцького КХП №2 заборонили: «Прямо передбачено, що підприємства, установи, організації та інші об’єкти, що входять до системи державного резерву, і земельні ділянки, на яких вони розміщені, є державною власністю і не підлягають приватизації та іншим видам відчуження».

Колегія суддів одностайна і в апеляції: скаргу виконавчої служби залишили без задоволення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Панове журналісти, Показати IP 8 Лютого 2023 18:13
що ви тут нагородили, КХП 1, до КХП2 ніякого стосунку немає, ні за адресою, ні за збереженням держрезерву.
Ноунейм Показати IP 8 Лютого 2023 21:30
Ждем яровицю 2 з 100500 поверхів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus