USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Десятки тисяч французів протестують проти реформ ринку праці

23 Вересня 2017 20:57
Десятки тисяч людей зібралися в суботу, 23 вересня, на площі Бастилії у Парижі та пройшли маршем вулицями французької столиці, виступаючи проти реформи ринку праці в країні. Акції протесту відбувається на заклик лідера крайньої лівої партії "Нескорена Франція" Жана-Люка Меланшона, який також взяв участь у демонстрації.

Про це повідомляє Deutsche Welle

Демонстранти тримають транспаранти з надписами на кшталт «Макрон - президент багатих» та вигукують гасла «Опір! Опір!» та «Ні - соціальному держперевороту». У «Нескореній Франції» повідомили, що до французької столиці прибули близько 150 автобусів з протестувальниками з інших регіонів країни, інформує агентство Reuters.

Суботня демонстрація стала третьою великою акцією з серії виступів проти трудової реформи, яку реалізує президент Франції Еммануель Макрон та його уряд. Раніше у вересні ліві профспілки двічі виводили на вулиці багатьох міст Франції своїх прихильників та людей, невдоволених планами уряду.

Уряд Франції у суботу оприлюднив підписані Макроном напередодні, 22 вересня, укази щодо реформи ринку праці і, тим самим, увів їх у дію. Підписані укази надають можливість невеликим французьким компаніям напряму вести переговори щодо умов праці з працівниками або їхніми представниками, а не з профспілками, як це було раніше. Також указами обмежується розмір фінансових виплат за необґрунтоване звільнення працівників.

Еммануель Макрон та його уряд неодноразово запевняли, що не піддадуться тиску з боку вулиці та доведуть трудову реформу до кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus