USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Макрон представив пакет реформ у відповідь на вимоги «жовтих жилетів»

26 Квітня 2019 09:54
Президент Франції Еммануель Макрон у четвер представив довгоочікувану відповідь на майже піврічні вуличні протести «жовтих жилетів».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на AP.

Макрон виклав перші конкретні заходи, які будуть вжиті у відповідь на занепокоєння, висловлені під час понад 10 тис. дебатів, які відбулися по всій країні, а також майже двох мільйонів пропозицій, зроблених в Інтернеті.

Макрон каже, що Франція «значно» скоротить податок на прибуток. Президент хоче «скоротити податки для максимальної кількості громадян і особливо тих, хто працює, середнього класу».

Він сказав, що розглядає питання про фінансування цього заходу через скорочення державних витрат.

При цьому лідер французів не уточнив позицію про те, що треба змусити людей працювати довше, перш ніж виходити на пенсію.

Також президент хоче зменшити кількість депутатів у парламенті і змінити систему виборів до парламенту, щоб вона краще відображала різноманітність політичних партій Франції.

«Ми можемо поліпшити парламент і зробити його більш ефективним», – сказав він.

Макрон каже, що хоче, щоб частина місць в нижній палаті парламенту, Національних зборах, заповнювалася через пропорційну систему.

За його словами, він також планує спростити громадянам процедуру ініціювання національних референдумів.

Нагадаємо, у Франції з початку листопада тривають протести «жовтих жилетів». Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня. Зокрема, 8 грудня поліція застосувала сльозогінний газ та відтіснила щитами демонстрантів, відомих як «жовті жилети». Також вперше з 2005 року на вулиці Парижа вивели бронетранспортери. На вулицях міста з’явилися перші барикади.

Після кількох тижнів протестів французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 рік – тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м’яких вимог для вступу в університети.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв скасувати підвищення податків для бідних і малозабезпечених пенсіонерів. Рейтинг французького лідера почав стрімко падати на тлі протестів.

За словами французького міністра фінансів Бруно Ле Мера, протести «жовтих жилетів» обернулися для економіки Франції катастрофою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus