USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Детальний план території Старого ринку в Луцьку розроблять у 2020

22 Серпня 2019 13:21
Дозвіл на розроблення детального плану території під Старим ринком від міськради заплановано отримати до кінця поточного року. Своєю чергою, з наступного року стане можливою розробка детального плану.

Про це йшлося 22 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як нагадала заступниця керівника управління містобудування та архітектури Софія Гула, в Луцьку тривав конкурс на концепцію облаштування території Старого ринку. Конкурсне журі засідало наприкінці травня. В результаті переможцями стали проєктанти із Дубна, Дніпра, Зміїнця та Львова.

«Зараз ми збираємо документи для розроблення детального плану», – сказала посадовиця. Вона додала, що мова йде про дуже велику територію, а замовником розроблення детального плану має бути міськрада.

«Зараз ми спілкуємося з організаціями, які зможуть за це взятися», – вказала Софія Гула і зауважила, що, на її думку, долучитися до цього процесу повинні теж структурні підрозділи міськради.

Окрім того, вона повідомила, що управління вже розпочало перемовини, наприклад, із «Волиньобленерго» щодо проблемної підстанції, де неодноразово траплялися пожежі.

Депутати запропонували, що можна розглянути варіант про прокладання необхідного обладнання під землею.

Також обранці громади акцентували: коли вдасться розібратися з підстанцією, це дасть чіткий сигнал підприємцям Старого ринку про те, що все таки ринок з-під замку перенесуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2019 15:03
Наша пісня гарна, нова ... . Конкурс на Концепцію був проведений підкилимно за попередньою змовою і наперед визначеним результатом. Прийде час і буде озвучено і організаторів-змовників, і замовників, і ручних сучасних архітекторів, і третейських суддів, і алгоритм розподілу призових коштів. Просто, коли наступає момент відповідальності влади за свої дії і рішення, вона зразу ж педалює демократичні і ліберальні цінності, в даному випадку оголошує конкурс, а скоро дійде і до плебісциду чи референдуму. Бо, як би вони не поступали, половина громади завжди буде проти. А вийти достойно із ситуації бракує професіоналізму. От тоді і озвучується тема конкурсу, без наступних зобов'язань. Як будемо поступати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus