USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Дякуємо за Україну»: на Волині влаштували свято бійцям та ветеранам АТО, які лікуються у госпіталі

15 Жовтня 2021 19:17
У Волинському обласному госпіталі ветеранів війни з 145 пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні, 38 – ветерани АТО/ООС. З нагоди державного свята Дня захисника і захисниці їм влаштували невелике неформальне свято, аби подякувати за їх подвиг і ще раз наголосити: про них пам’ятають.

Ініціаторами такого заходу стали зовсім юні луцькі студенти. Анастасії Богдановій ще немає 18-ти, але вона вже не вперше організовує благодійний захід. Дівчина навчається на юридичному факультеті Волинського національного університету і разом з друзями вирішила зорганізувати свято для захисників, які лікуються у госпіталі.

Зокрема, студенти вирішили напекти смаколиків та пригостити ними бійців. Разом з Анастасією до цього процесу долучилися ще двоє студентів юрфаку ВНУ Роман Рубльов і Богдан Романюк та студентка факультету цифрових, освітніх, соціальних технологій ЛНТУ Софія Павлів.
«Ми вирішили організувати свято для тих, хто не побоявся стати на захист нашої держави, хто сьогодні робить героїчні вчинки. Тому ми хотіли їм подякувати і сказати, що ми цінуємо те, що вони готові захищати нашу країну і пам’ятаємо про них», – зазначає вона.

Підтримали таку ініціативу й активістки Жіночого руху ЗА Майбутнє. Координаторка Жіночого руху у Волинській області Ольга Максим’як зазначила, що вони з радістю відгукнулися на таку ідею ініціативної молоді і вирішили цей благодійний проект назвати «Дякуємо за Україну». Але разом з тим вирішили й організувати невелику культурну програму, аби підтримати пацієнтів госпіталю і трохи їх розважити.
«Ідея виникла дуже спонтанно, у нас є дуже активні молоді активісти. І ми радо долучилися до ідеї Насті. Водночас ми подумали що просто пригостити печивом – це замало, і хотілося б щоб навіть в лікарняних стінах ці люди відчули святкову атмосферу й хоч ненадовго отримали якісь позитивні емоції. Тому вирішили долучити і Сергія Скулинця, який завжди відгукується. Ми разом вже проводили декілька проектів, він є нашим партером і підтримує багато наших ідей. Разом зі мною тут є й депутатка обласної ради, голова депутатської групи «Рівні можливості» в облраді Оксана Філіпчук, депутатка міської ради, голова фракції «За майбутнє» у міськраді Вікторія Майборода. А ще радо відгукнулася й ще одна наша колежанка, кондитерка, ведуча телепрограми «Гурманія» на каналі «Аверс» Тамара Федоренко, яка приготувала смачні торти. Щоб ці люди змогли відчути смак домашньої гостинності і сподіваємось, ми хоч трішечки змогли їх потішити», – розповідає Ольга.
Читати ще: «Посміхнися, мамо»: На Волині організували акцію для матерів героїв

Ведучий заходу, заслужений артист естрадного мистецтва Сергій Скулинець, своєю чергою, каже: радо долучився до такої ініціативи.

«Сьогодні ми перебуваємо в госпіталі, де лікуються наші воїни АТО. І я вважаю, що місія кожного українця – допомагати тим, хто захищає нашу державу і підтримує мир у нашій країні. Я вважаю, що кожен українець має так робити, допомагати їм хто чим може, не за гроші, адже хлопці віддають життя за нашу країну, а ми маємо подякувати цим людям, які готові стати до бою», – наголосив він.
Сергій Скулинець виконав пісні зі свого репертуару для слухачів, які прийшли в актову залу медзакладу.

Читати ще: «Посміхнись, дитино»: На Волині організують благодійний проект для дітей небесного легіону

«Минулі роки у нас була ціла програма, в рамках якої ми возили наших бійців на різні культурні заходи, на концерти, вистави, але у зв’язку з карантином, її довелося згорнути, – розповідає керівниця Волинського обласного госпіталю для ветеранів війни Тетяна Масікова. – Хлопцям дуже важливі такі заходи, вони хочуть, щоб їх пам’ятали. Їм дуже приємно коли до приходять відвідувачі, коли заходять діти і згадують про їх подвиг».
Цього дня у госпіталь приїхав і керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський, який вже не перший рік допомагає бійцям, їх родинам, медзакладам, у яких ставлять на ноги ветеранів. Цього разу він теж приїхав не з порожніми руками: привіз бинти, пластирі, підгузники. Адже серед пацієнтів госпіталю є й лежачі хворі, які потребують тривалого лікування. Тож він побажав усім найперше здоров’я, бо всім ще треба докласти зусиль до перемоги.
«Хочемо символічно вклонитися нашим захисникам і подякувати тим, хто ставить їх на ноги. Адже ми всі в одному човні, який називається «Україна». І залежно від того, що ми можемо зробити, наше майбутнє покоління буде ще краще розбудовувати нашу країну. Ці хлопці взяли на свої плечі відповідальну місію – захищати країну зі зброєю в руках. Не кожен це може зробити. Тому що можемо – ми робимо, ми завжди будемо вас підтримувати і хочемо щоб ви завжди були здорові, веселі, щасливі, бо нам треба ще в Кремлі гарно посвяткувати», – звернувся він до присутніх.

Після культурної програми настав час неформальної частини і частувань. Тим, хто з тієї чи іншої причини не зміг там побувати – роздали гостинці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus