USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дідусь із Рівненщини 11 років розмитнює автівку після відмови дати хабар митникам

2 Липня 2018 14:09
До 75-річного дідуся Федора Петровича Фурманюка з села Турковичі на Рівненщині 11 років висувають претензії щодо неправильної процедури розмитнення авто.

Чиновники вирішили, що в Італії автомобіль рахується вантажним, а в Україні це не є вантажівкою, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

«Найбільш прикро, що машину законно купив, законно розмитнив, але за недачу хабара в тисячу доларів я досі не можу користуватися законно нею", - розповів Федір Петрович.

Зазвичай його авто стоїть на подвір’ї та просто гниє, бо спроба проїхатися може спокійно обернутися великим штрафом. «Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди. І я тепер зрозумів глибину цих слів. Дійсно, я з гнидами 11 років маю справу. Це за те мстять, що не даси їм на лапу… Такого я не міг за 70 років подумати, що так може діяти своя держава… Свої керівники, проти своєї людини», - зізнається чоловік.

75-річний дідусь показує стоси документів – це відписки держогранів, фальсифіковані, на його думку, рішення судів та листи до перших осіб держави з проханням допомогти. З першого погляду його автомобіль – звичайний пасажирський, але якщо зазирнути усередину, то розумієш, що це маленький вантажний фургон з лише одним пасажирським сидінням, а позаду місце для вантажів.

Але у 2007 році на митниці вирішили інакше і назвали це авто вантажопасажирським. Здається дрібниця, проте зміна класифікації вимірювалася на той момент додатковими 25 тисячами гривень акцизу – це були величезні кошти у 2007 році. Митниця тоді заявила, що дідусь може доставити другий ряд сидінь і возити людей. Тоді у 2007 просто на кордоні СБУ натисло на Ягодинську митницю і чоловік таки заїхав в Україну, заплативши те, що мав – за свою міні-вантажівку. Проте його ще там тихенько попередили: «Завезти завіз, але на облік не поставиш – у Рівному її все одно зроблять вантажопасажирською». Митник Ліпич Сергій, який розмитнював, казав: «Приїдеш в Рівне – там тобі покажуть», - розповів власник машини.

Дорогою дідусь заїхав у Луцьк і отримав сертифікат відповідності – в ньому його FIAT підтверджують, як вантажний автомобіль. Документи виробника чітко на це вказують – перевезення пасажирів у задній частині машини не передбачене. Однак на митниці попередні погрози справдилися. «Ваша машина проблемна. В чому проблема? Вона не вантажна. Кажу: ось німецькі документи – лкв, ласткрафтвагон – вантажне авто. Фіат пунто вєн – фургон, вантажний. Це в Італії вантажна, в Німеччині вантажна, у нас вона не вантажна», - переповів дідусь зміст розмови з митниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 2 Липня 2018 14:21
Поговорили і забули((( і в дідуся вже і суди програні і гроші витрачені і вже наврядчи розмитнить(( ось така держава в нас....копупцію не побороти(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus