USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ділянку у центрі Луцька, де висаджені сакури, проситимуть зняти з аукціону

22 Квітня 2021 10:24
Міська рада звертатиметься до Волинської ОДА із вимогою зняти з аукціону земельну ділянку, що знаходиться поруч зі ЦНАПом на вулиці П’ятницька Гірка у Луцьку, відому як алея сакур.

Про це під час засідання виконкому 22 квітня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Вчора з’явилась інформація про те, що Волинська ОДА виставляє на аукціон ділянку, що знаходиться на вулиці П’ятницька Гірка у Луцьку. На мою думку і, мабуть, на думку більшості лучан, це є неприпустимо. Там висаджений сквер із сакур, там вихід із бомбосховища, що знаходиться у підвалі кінотеатру «Батьківщина». Сьогодні ми бачимо, наскільки ускладненим є рух навколо цього скверу у зв’язку з розташуванням ЦНАПу та житлових будинків. Тому виносимо на сесію проєкт рішення, який сьогодні розглянуть під час засідання комісії з питань будівництва. Будемо звертатися до Волинської ОДА з проханням не проводити такий аукціон і не продавати цю земельну ділянку з аукціону, тому що побудувати там будь-що буде неможливо», – наголосив міський очільник.

Нагадаємо, Волинська ОДА готує документи для продажу з аукціону земельної ділянки у центрі Луцька, площею 0,0814 га. Свого часу там був міський фонтан, який згодом зруйнувався. У 2014 році на цій ділянці планували звести капличку імені Героїв Небесної Сотні. Пізніше територію виклали бруківкою, встановили лавки, а згодом на прилеглій ділянці висадили сакури.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
місцевий Показати IP 22 Квітня 2021 10:45
краще б ЦНАП перенесли на зручнішу територію
Лучани Показати IP 22 Квітня 2021 10:46
ВН ! А зробіть інтерв'ю з тими чинушами з облдержадміністрації, які організували підготовку таких документів ! Мало того, шо ними порушено всі мислимі і немислимі закони - тут явно видно неозброєним оком, як ростуть вуха корупції ! Громадськість поставить в стійло тих, м'ягко кажучи, непрофесійних управлінців!
Лучанин Показати IP 22 Квітня 2021 10:55
Дякую Шановному пану меру за таку позицію! Сподіваюсь Вам вистачить сил і наснаги відстоювати інтереси міста!
Нема на то ради ! Показати IP 22 Квітня 2021 10:59
Закон зобов'язує виділяти земельні ділянки на підставі затвердженої містобудівної документації !Існуючим генпланом міста такого там не передбачено ! Новий генплан не затверджений, бо нема історико-архітектурного опорного плану. Окрім того, - там охоронна зона пам'ятки архітектури ! Архівні матеріали підтверджують наявність там залишків культової споруди. Ну, а про те, шо там навіть не засипаний, а тільки накритий плитою і присипаний землею громадський туалет з китайськими дверима і санфаянсом лучани теж добре знають. І головне, що міська рада прийняла рішення про мораторій на будівництво ! Але видно для декого закон не писаний !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus