USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку висадили квіткову алею

1 Квітня 2015 13:00
Змінити світ на краще, зробити Луцьк привабливішим для туристів та вшанувати пам'ять загиблих співвітчизників волиняни вирішили, посадивши клумбу у формі серця на Театральному майдані у Луцьку.

Акція «Місто квітів. Посади свою квітку» стартувала 1 квітня у Луцьку.

Сьогодні небайдужі волиняни почали висаджувати алею пам’яті Героїв Небесної Сотні, всіх загиблих в АТО та Андрія Кузьменка.

До акції долучилися не лише лучани, а й гості з селища Колки. Учениці Колківського вищого професійного училища розповіли, що хочуть допомогти озеленити місто, аби воно виглядало гарнішим та радувало людей. На думку дівчат, важливо пам’ятати про Героїв Небесної Сотні, які відстоювали нашу свободу.



Одна з організаторів акції Ірина Мельник розповіла, що акція має на меті переконати людей не смітити, а висаджувати квіти та зробити Луцьк привабливішим для туристів. Невдовзі планують розпочати висаджування долини нарцисів у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Вона нагадала, що Андрій Кузьменко закликав робити світ кращим, тож вшанувати його пам'ять вирішили у такий спосіб. Пробачивши заквітчану клумбу, на її думку, перехожі не кидатимуть туди недопалки та не пускатимуть на клумбу собак. Жінка сподівається, що кожен організує подібну акцію в своєму дворі.



Була ідея засадити квітами кожну пристовбурну клумбу, проте комунальники відповіли, що їм це не потрібно, тож вони не доглядатимуть за такими клумбами. Відтак, вирішили розпочати з невеликої клумби на Театральному майдані. Якщо активність лучан буде великою і розсади принесуть багато, її розширюватимуть. Дизайн розробила професійний ландшафтний дизайнер, один із підприємців надав родючий ґрунт. Клумба матиме вигляд синьо-жовтого серця із різнокольоровими промінчиками.



Лучанки Ярослава та Анастасія розповіли, що хочуть, аби місто було гарним, тому долучилися до акції, принісши свої квіти.

«Нам сподобалося, як сказав Вакарчук, про те, що треба жити не в країні предків, а в країні наших дітей. Ми нещодавно бачили, як маленький хлопчик пішов гуляти по клумбі, а його дідусь у туфлях пішов за ним. Якщо там ростимуть квіти, можливо, він замислюватиметься над тим, що ходити по клумбах не можна», - розповіла лучанка Анастасія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 1 Квітня 2015 13:03
а де пірожик?
123-му до 123 Показати IP 1 Квітня 2015 13:08
Сам чого вартий?
лучанка Показати IP 1 Квітня 2015 13:11
Надзвичайно приємно, що молодь прикрашає місто не з-під палки, як при совєтах, а за покликом серця. "От де, люде, наша слава, слава України!"
Конрад до лучанка Показати IP 1 Квітня 2015 17:13
От. як раз шкода, що державі до цього діла немає. І не треба при совєтах чи ні. І раніше за покликом душі садили і висаджували рослинність, тільки от держава забезпечувала всім.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus