USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дітей-сиріт потрібно забезпечити житлом першочергово, – депутат

2 Листопада 2018 13:47
Проблема відсутності житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одна із найгостріших. Над пошуком шляхів вирішення проблеми працює депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Захист житлових прав дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в Україні законодавчо закріплений. Згідно з законом, після досягнення 18 років такій дитині мають безкоштовно надати житло для постійного проживання. На превеликий жаль, безліч дітей-сиріт, досягнувши повноліття залишаються сам на сам зі своєю проблемою. Коли дітям-сиротам просто бракує відповідних знань, досвіду та можливостей, то можновладці упродовж тривалого часу воліли просто не помічати проблеми.

З метою вирішення питання депутатський корпус Волинської обласної ради у лютому 2017 року затвердив цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2021 роки. Програма передбачає щорічне виділення коштів із обласного та місцевих бюджетів для придбання житла. Зокрема, в поточному році з обласного бюджету на Програму виділено 2,8 млн. грн.

Днями депутат Михайло Імберовський здійснив виїзд у Ковельський район з метою перевірки умов життя дітей-сиріт, яким мають надати, або відремонтувати житло уже цього року. До слова, цьогоріч на реалізацію програми у Ковельському районі виділили 400 тис. грн бюджетних коштів.



«Я абсолютно переконаний, що голослівними твердженнями про те, що невдовзі вдасться забезпечити дітей-сиріт житлом проблема не вирішиться. Неприпустимо говорити про побудову нової країни із таким необдуманим ставленням до молоді.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця не залишився осторонь цієї проблеми, а тому підтримав запровадження Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2021 роки.

Я поділяю його хвилювання, а тому й взяв на себе сміливість контролювати процес реалізації програми на місцях. Нині завдань надзвичайно багато, але я не втрачаю віри у те, що до 2021 року нам вдасться змінити життя багатьох молодих людей на краще, адже сенс навіть не у квадратних метрах, а у відчутті захищеності, усвідомленні того, що ти у світі не один», - зазначив Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підгайний Валера Яро Показати IP 1 Травня 2020 11:21
Добрий день я сам сирота вивчився школі-інтернаті у великому любіні і дитина інвалід з дитинства 3 групи немає свого житла прошу допоможіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus