USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти допомагають дітям: дівчатка з Маріуполя проводять майстер-класи у волинській бібліотеці

4 Липня 2022 06:33
Позитивним прикладом волонтерства поділилася головний методист Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Романюк.

«Маємо маленьку бібліотечну історію успіху!

Знайомтесь – це Анастасія і Поліна Терновські – наші юні волонтерки (шести та дев’яти років). Вони з Маріуполя, з сім'ї, яка отримала прихисток в нашій громаді. Неймовірно талановиті, креативні і позитивні.
Познайомились ми на одній з майстерок, яку проводили спільно з нашими партнерами із Патрульної поліції Волині для сімей переселенців в одному з кампусів місцевого навчального закладу. З того часу дівчатка майже щодня відвідують нашу бібліотеку.

Читати ще: Школярка з села біля Луцька продає свої картини, аби допомогти ЗСУ

Анастасія і Полінка – постійні учасниці майстер-класів та вправні помічниці для наших колег. А ще вони неперевершені у своїй майстерності з виготовлення виробів в техніці орігамі, плетіння кольорових резинок тощо. Тому віднедавна ці майстерки дівчатка почали проводити самостійно. А співробітники бібліотеки стали помічницями Насті та Поліни.
Діти допомагають дітям: ось так і починається справжнє волонтерство!» – розповідає Оксана Романюк.

Читати ще: У Луцьку художниця з Маріуполя проводить майстер-класи з живопису

Варто зазначити, що з перших тижнів війни працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва організували Творчу майстерню «На-вчись», керівником якої є Оксана Коба.
З того часу десятки різноманітних майстер-класів відвідали дітки з Луцька та різних регіонів України: Харкова, Херсона, Маріуполя, П'ятихаток, Житомира, Київщини та Чернігівщини.

Майстерки відбуваються в бібліотеці щодня о 14.00. Вони відволікають від тривоги і неспокою, розвивають творчість та комунікацію між дітьми, допомагають їм хоч трохи забути про страхіття війни.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus