USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку художниця з Маріуполя проводить майстер-класи з живопису

3 Квітня 2022 05:46
Художниця з Маріуполя Тетяна Цікун нині у Луцьку проводить арттерапевтичні майстер-класи у техніці інтуїтивного живопису.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

«Мистецтво допомагає відволіктися від пережитого, яке виринає страшними спогадами», – розповіла майстриня.

Майстер-клас організували в одному з луцьких центрів арттерапії.

Художниця навчала людей малювати картини кавою.

Жінка розповіла, що перед тим, як виїхала з Маріуполя два тижні провела у підвалі. Що з її будинком, не знає.

«Нам пощастило. У жінок, з якими ми сиділи у підвалі, була машина. Вирішили прориватися під кулями, під обстрілами, головне – їхати вперед», – говорить майстриня.

Працівниця арттерапевтичної майстерні Лілія Бабчук щодня спілкується з людьми, які покинули свої домівки в регіонах, де тривають бойові дії. Каже: є люди більш закриті, а є такі, що розповідають про те, як там жили, як до Луцька переїжджали, який це був нелегкий шлях.

З її слів, у майстерні намагаються створити окремий простір для цих людей, щоб вони могли відпочити від вибухів, від того життя, від війни.
Юлія Балянович – внутрішньопереміщена українка з Києва. На майстер-клас жінка прийшла з двома синами. На занятті з інтуїтивного живопису, каже, намалювала дуже символічну картину.

«Колос із зерням. Сонечко сходить. Трошки неба і травиця. Це зображає мої хвилювання з приводу голоду, зараз посівна – чи зможуть люди це зробити», – каже переселенка.
«Загалом заняття з інтуїтивного художнього живопису тривало дві години, його відвідали 15 учасників», – розповіла працівниця арттерапевтичної майстерні Лілія Бабчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus