USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Школярка з села біля Луцька продає свої картини, аби допомогти ЗСУ

3 Липня 2022 07:00
Десятикласниця із села Баїв Луцького району вирішила організувати аукціон із продажу картин, аби допомогти Збройним силам України.

Перші бомбардування 24 лютого Олександру Касян застали не вдома. Школярка з мамою якраз перебувала в столиці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я з мамою була в Києві, в «Охматдиті». Ми бачили всіх поранених (і дітей, і дорослих), яких привозили в лікарню. На це було справді важко дивитися. Так само ми чули і вибухи, і стрілянину. Коли ми приїхали додому, захотілося чимось допомогти», – розповідає Олександра.

Вона вирішила влаштувати аукціон картин із пазлів. Створювати такі композиції – хобі ще з дитинства. Першу виставку влаштувала в кінці травня в Баєві, в Клубі-музеї волинського бджільництва.

«Тоді було 10 картин. Ми продали майже всі. А виручені кошти віддали волонтерам, які їхали в Миколаївську область із гуманітарною допомогою. Поки ми передали 2500 гривень, але акція продовжується, тому ми будемо далі збирати гроші й допомагати воїнам», – говорить школярка.
Читати ще: Кошти передали на ЗСУ: на аукціоні за 4,5 тисячі продали картину волинського художника

За перші кошти тоді вдалося закупити пальне й відвезти в Миколаївську область. «Там його дістати було дуже важко. Тому його закупили в Луцьку й завезли воїнам. Вони були дуже вдячні», – додає дівчина.

Вона мріє, аби Україна була квітучою, а також такою сильною, як наші захисники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus