USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Діти-Герої. Зеленський нагородив доньку загиблого офіцера волинської 14 бригади. Відео

12 Серпня 2022 16:05
У Міжнародний день молоді, який 12 серпня Україна відзначає разом з усім світом, Президент України нагородив дітей, які вже стали героями у воєнний час. Серед них – донька загиблого офіцера волинської 14-ї бригади.

Володимир Зеленський у День молоді провів зустріч із дітьми, які здійснили геройські вчинки та нагородив їх. Глава держави подякував Героям та розповів зворушливі історії деяких із них.

«Я думав, як до вас звернутися, думав: «Діти-Герої». Хоча язик не повертається так сказати, бо вчинки ваші міцні і дорослі. Я хочу не тільки вам подякувати за це, бо ви ризикували своїм життям заради інших, а й подякувати вашим рідним, близьким, усім тим, хто виховав і виховує вас такими маленькими, але вже Великими Людьми. Я радий, що ми можемо пишатися вами, значить в України вже є майбутнє. Вам аплодує наша держава, дякую за кожне збережене наше життя», – звернувся він.
На кадрах опублікованого відео видно, як Володимир Зеленський тисне руку Іринці Васильєвій з Рівного. Дівчинка, чий тато загинув на фронті, вирішила, що робитиме власноруч прикраси, аби продавати їх на благодійних ярмарках та через соціальні мережі, а гроші передавати Збройним силам України. За короткий час вона придбала та передала на фронт два тепловізори, а згодом зосередила свої зусилля на придбанні автомобіля для військових.
Тато Іринки – старший лейтенант Олександр Васильєв – захищав Україну з 2014 року. Офіцер з відзнакою закінчив Національну академію сухопутних військ у Львові та служив у складі окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Він неодноразово перебував у районі проведення операції Об’єднаних сил, а з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну боронив Київщину, а згодом Миколаївщину, де загинув 27 березня під час виконання бойового завдання. Похований Герой у Рівному.

Щоб зібрати кошти на потребу ЗСУ, Іринка власноруч робить віночки. На відео видно, що на захід вона одягнула один зі своїх виробів. А ще на кадрах помітно, що на голові першої леді Олени Зеленської теж з’явився синьо-жовтий віночок, ймовірно, це теж творіння рук дівчинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus