USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для будівництва кріогенного заводу поблизу Луцька вже виділили землю

10 Липня 2019 17:41
На території села Полонки Гіркополонківської ОТГ Луцького району ТОВ «Кріогенсервіс» планує збудувати кріогенний завод. Підприємство вже має в межах громади власну земельну ділянку та отримало від сільради дозвіл на розроблення детального плану для зміни її цільового призначення, аби в подальшому мати можливість розпочати будівельні роботи.

Нагадаємо, під час оперативної наради виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що на території сусідньої з Луцьком громади (біля мікрорайону Вересневого) заплановано будівництво шкідливого хімічного заводу.

Мова йде про спорудження кріогенного підприємства, яке вироблятиме кріогенні препарати для охолодження продукції, сухий лід тощо.

Завод хочуть збудувати на земельній ділянці площею 1 гектар, що на території Гіркополонківської ОТГ – у селі Полонці.

Зауважимо, що рішення Гіркополонківської сільської ради «Про надання дозволу на виготовлення детального плану території для зміни цільового призначення земельної ділянки» ТОВ «Кріогенсервіс» датоване ще 29 березням цього року.

Ним сільрада надала дозвіл товариству на розробку детального плану території для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємства переробної, машинобудівної та іншої промисловості ТОВ «Кріогенсервіс» власної земельної ділянки для зміни її цільового призначення.

За неофіційною інформацією, яку вдалося отримати Інформаційному агентству Волинські Новини, сільрада погодить зміну цільового призначення земельної ділянки ТОВ «Кріогенсервіс», після чого й розпочнуться будівельні роботи. Редакція звернулась за коментарем до керівництва ОТГ, проте там, не дослухавши питання відповіли, що коментарів не надають та завершили розмову.

Відзначимо, що ТОВ «Кріогенсервіс» – зареєстрована на Київщині компанія, яка з 1993 року займається виробництвом систем газозабезпечення та постачанням газів. Вона виготовляє кріоциліндри та медичний кисень, а також сухий лід, рідкі (кріогенні) гази, кріогенне обладнання та устаткування для кріотерапії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Верес Показати IP 10 Липня 2019 18:09
Ура! Давай ще шкідливе хімічне виробництво.... Мало смороду, який травить нас усіх,то ще хімічими випарами будем дихати,,,, На сході нашої країни війна, люди гинуть від вибухів і куль. А тут і війни не треба , свої ж потравлять, тихо і мирно.
??? до Верес Показати IP 10 Липня 2019 18:41
Якщо є докази про шкідливість цього заводу, оприлюдніть їх.
лучанка до ??? Показати IP 10 Липня 2019 20:26
Источниками получения углекислого газа, идущего на производство жидкой углекислоты и сухого льда, являются углекислота спиртового брожения (спиртовые, пивоваренные и лесогидролизные заводы), углекислота химических производств (газонефтеочистительных заводов, газа при производстве синтетического аммиака), углекислота метанового и этанового брожения, углекислота дымовых газов топлива. При выборе сырьевого источника важно место расположения его, удаленность от потребителя, степень загрязненности примесями. При отсутствии близкой готовой сырьевой базы углекислый газ получают из дымовых газов специально сжигаемого топлива. Эти заводы используют твердое (антрацит и кокс), жидкое (малосернистый мазут) и газообразное (доменные, сланцевые и природные горючие газы) топливо.
лучанка Показати IP 10 Липня 2019 18:30
Гроші взяли, рішення прийняли, і буде завод .Якщо зараз не розвертати інформаційну кампанію проти будівництва, то потім буде пізно. Невже немає якихось законних важелів у вигляді еколог.інспекціїї,міськради ,обладміністраціїї чи ще якихось зацікавлених осіб- правоохоронців, щоб все зупинилось? А мешканці Гіркої Полонки в курсі, що витворяють їх обранці? А то київська фірма буде гадати тут, а навіть податки платитеме у Києві.Що за доброчинність зі сторони сільради. Невже безоплатна?
К.лучанин до лучанка Показати IP 10 Липня 2019 20:09
Гіркополонківська ОТГ і її мешканці зовсім без мізків! Вони ще узнають що це таке! Продались за бабки. В Луцьку ,колись хотіли завод ІСКРА запустити , але жителі Луцька згуртувались та не дали.
! до К.лучанин Показати IP 10 Липня 2019 21:35
Щи ти несеш? Іскра не запрацювала по совок розвалився.
Анонім до лучанка Показати IP 10 Липня 2019 21:49
Передувати проекту має ОВД - "оцінка впливу на довкілля". Серед обгрунтувань і т.д. ОВД передбачає громадські слухання, результати яких оформляються відповідним протоколом. Про проведення громадських слухань має бути повідомлено через офіційні ЗМІ. Слідкуйте за районною газетою, там має бути публікація. Ідіть на слухання, задавайте питання, висловлюйте побоювання, свою незгоду і т.д. Коментарі до цієї статті ніякого впливу не мають
Дід Панас Показати IP 10 Липня 2019 19:42
Нічого безплатного в цьому світі немає, члени сільради свої мільйони відкатів вже получили і освоїли на особисті потреби.
До лучанка Показати IP 10 Липня 2019 20:26
не сиди в коментах, а знайди інформацію, щодо такого виробництва; шкідливе-організовуй протест, слабо?
лучанка до До лучанка Показати IP 10 Липня 2019 22:20
Інформацію знайшла і доношу до громадськості шляхом "коментів", організація протесту-за вами.(Від кожного-по можливостях). Люди повинні знати про шкідливе виробництво, та й провести громадські слухання не завадило б.
Лучанин Показати IP 10 Липня 2019 22:51
Мешканці на виборах в Гіркополонківську ОТГ дружно проголосували за злодюг з БПП!!! Майте тепер і не скигліть, недоумки! І лучани потім хай не питають в луцької влади чого діти хворіють і воніща, бо не місто дає дозвіл, а село!! А смердючому БіоПеку дала дозвіл Боратинська сільрада
Вася Показати IP 11 Липня 2019 09:09
http://girkapolonka.gromada.org.ua/docs/180844/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus