USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Справа про хабар ексголови Гіркополонківської ТГ – досі в суді

9 Серпня 2022 15:50
У справі про хабар в розмірі 50 тисяч гривень, де фігурують колишня голова Гіркополонківської громади Ніна Симонович і її чоловік-депутат сільради Віктор, вже рік допитують свідків. До вироку в справі трирічної давнини ще доволі далеко.

Подружжя Симоновичів ось уже три роки судять, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Не на камеру обоє обурюються — мовляв, справу розглядають довго і за стільки часу опитали не всіх свідків. На одне з таких засідань і потрапили журналісти, та їм не особливо зраділи. Захисники подружжя були проти знімання й виходу репортажу в ефір.

Читати ще: Мільйонний дохід і нерухомість біля Луцька: що відомо про подружжя обранців громади, затриманих на хабарі

Нагадаємо, подружжя – ексголову ТГ Ніну Симонович і колишнього депутата сільради Віктора Симоновича, який входив до складу земельної комісії, – затримали на отриманні хабара ще в липні 2019 року. Симоновичів підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчиненої групою осіб за попередньою змовою».

Справу призначили до судового розгляду ще рік тому. Та рухається вона дуже повільно. Свідків, які могли б розповісти якісь деталі цієї історії, аж 35, і допитали ще не всіх. На це засідання прийшов лише один свідок, а мало бути п’ять.

Справу подружжя Симоновичів розглядає суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський. Розповідати подробиці він відмовився і призначив наступне засідання.
До слова, перед засіданням у холі суду Ніна Симонович запевнила: коли справу розглянуть, обов’язково розповість деталі журналістам. А поки що волинська Феміда встановлює істину та досліджує, чи є вина подружжя у скоєному, де фігурує хабар у розмірі 50 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Серпня 2022 16:38
добре помастили, мабуть. всьо буде чьотко!
Нема на то ради ! Показати IP 9 Серпня 2022 17:51
Просто у судді рука не піднімається таких судити - сам такий !
Народна прокуратура до Нема на то ради ! Показати IP 9 Серпня 2022 18:55
Насправді суддя тут ні до чого. Питати треба прокурора, котрий за чотири роки нещасних три десятки свідків допитати неспроможний. Думаю, що поліцейський слідчий свого часу, під час розслідування провадження, цих свідків допитав за тиждень, якщо не швидше. А прокурору куди поспішати? Хай спливе термін давності притягнення до відповідальності, тоді справу закриють, а у прокурора раптом земельна діляночка в селі тому матеріалізується

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus