USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Для найвибагливіших читачів: в луцькій бібліотеці презентували літературні новинки

18 Січня 2022 20:12
18 січня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся відкритий перегляд україномовних видань, що надійшли до книгозбірні за державною програмою від Українського інституту книги.

Цьогоріч це 684 книги, розмаїті за тематикою й наповненням. Тож навіть найвибагливіші книголюби неодмінно знайдуть щось для себе.

Після того як завершиться відкритий перегляд, книги передадуть у різні відділи бібліотеки. Найбільше – 531 примірник – надійде на абонемент у вільний доступ. А решту вже розподілили у читальний зал та відділи мистецтв і краєзнавчої літератури.
«Маємо чималенько україномовної літератури на різний смак. Цього разу отримали багато коміксів. Зокрема це наука в коміксах, розважальні графічні романи. Є достатньо літератури про тілобудову – цікаві гендерні книжки для підлітків. Для батьків та дітей – яскраві видання про бізнес, гроші, політику, наукові винаходи тощо, багато художньої літератури», – розповіла завідувачка відділу комплектування фондів та каталогізування документів, ініціаторка заходу Оксана Коба.
Читати ще: Лучанка створює меми про бібліотеку, які стають популярними у соцмережах

Читачі, які зібралися на відкритий перегляд видань, із захватом гортали сторінки, що ще пахнуть фарбою, фотографувалися у стильній фотозоні. Хтось одразу занурювався у чтиво, хтось розглядав ілюстрації, а були й ті, хто прийшов сьогодні до бібліотеки в пошуках конкретного видання.
Серед цих книголюбів – Сергій Семенович Мисковець. Чоловік працює провізором, а до бібліотеки навідується частенько – і по фахову літературу, й по художню.
«Дуже люблю цю бібліотеку. По-перше, тут великий асортимент літератури, яка мене цікавить. А ще – гарне, привітне ставлення бібліотекарів, кажу це вам без лицемірства, – усміхається пан Сергій. – А на сьогоднішню презентацію завітав, аби ознайомитися з новинками, а також – узяти книгу, яку давно хотів: «Медицина доказова і не тільки».

Зустріли й одну із завсідниць книгозбірні – шестикласницю Юліану Монатік. Без дівчинки в бібліотеці не обходиться жоден захід.
«Сьогодні я знайшла повно цікавих книг, які мені до душі. Є багато фентезі, а також поповнився запас коміксів, що зараз дуже популярно, – каже дівчинка. – Дуже люблю цю бібліотеку, цю затишну атмосферу. А ще тут працюють добрі та уважні люди. Наприклад, ти можеш сказати, що тобі потрібна якась книга, і якщо наразі видання немає, тобі його можуть забронювати. Це дуже приємно».

Юліана зізнається: читанню присвячує кожну вільну хвилинку.
«На свята мала більше часу, то перечитала купу коміксів, а ще – книгу «Дім дивних дітей», прочитати яку давно хотіла», – додає юна книголюбка.

Читати ще: «Вакцинуйтеся, бо повмираєте і не зможете читати наші книжки»: як волинська бібліотека руйнує стереотипи
«У юнацьку бібліотеку я записався не так давно – влітку, – каже один з наймолодших гостей заходу десятирічний Володя Каліш. – Я дуже люблю читати книги різних авторів та різних видань. Детективи, фентезі, історія – усе до вподоби. Сьогодні відібрав для себе багато книжок, які мене зацікавили. Деякі обирав сам, деякі порадила мама. А дві з них уже встиг прочитати, поки був тут, бо вони невеличкі».
«На заході наші читачі мають нагоду насолодитися затишною атмосферою, інтелектуальним спілкуванням з однодумцями та відкрити для себе нові жанри, авторів, видавництва, формати і скласти свій рейтинг нових україномовних книг, – зазначила директорка книгозбірні Алла Єфремова. – Окрім того, кожен з читачів може зайти за QR-кодом, розміщеним на форзаці, на спеціально створену Google-форму й залишити відгук про вже прочитану книгу».
Читати ще: «Книга – вічна, як класична музика», – луцька бібліотекарка

А ще пані Алла розповіла по секрету, що гості заходу зможуть не тільки відшукати свою книгу, а й отримати приємний сюрприз від організаторів: у деяких книжках сховано квитки на виставу у Волинський академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка.

З-поміж таких щасливчиків – громадська активістка Катерина Демидюк.
«На подію мене запросили як лідера думок. Специфіка моєї роботи доволі цікава – я працюю з питаннями екології – zero waste, зменшення побутового сміття. Знайшла тут кілька цікавих книг для себе. Але зараз більший акцент роблю на художній літературі, – поділилася дівчина. – А ще взяла книжку Євгена Клопотенка, бо давно хотіла подивитися його рецепти та спробувати щось приготувати. Розгорнула – а там ще й бонус: квиток на двох осіб до театру. Приємно й неочікувано».
Катерина додає: обожнює цю бібліотеку, адже тут дуже неординарний підхід до роботи, величезний вибір літератури, а головне – чудовий колектив, якому до снаги втілити будь-який проєкт.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus