USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для онкохворих дітей: Луцькрада виділила 12 млн на ремонт відділення дитячої лікарні

31 Березня 2023 12:36
Із бюджету Луцької громади на ремонт та розширення приміщення відділення дитячої онкогематології КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства» передбачили 12 мільйонів гривень. Загалом кошторисна вартість капремонту цього відділення з устаткуванням становить понад 28 мільйонів гривень.

Про це йшлося 31 березня під час засідання Луцької міської ради.

Як розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, нещодавно він відвідав відділення дитячої онкогематології, де лікуються діти і з Луцької громади (близько 40%).

Він наголосив, що важкохворі діти мають перебувати в максимально стерильних приміщеннях, зі специфічним обладнанням тощо.

«Приміщення потребує ремонту та розширення, оскільки онкозахворюваність серед дітей, на жаль, зростає, і такі пацієнти під час лікування потребують особливих умов перебування. Важливо, щоб мама з дитиною перебували в палатах самі в умовах стерильності з окремим санвузлом для кожної палати, тому що під час хіміотерапії в дітей дуже ослаблений імунітет і будь-яке захворювання, навіть найлегше, переноситься дуже важко та впливає на процес одужання. До того ж, існування нового онкогематологічного відділення дозволить проводити операції з пересадки кісткового мозку», – наголосив мер.

Як додав, більш ніж 80% юних пацієнтів, які стикнулися з онкозахворюваннями, видужують і стають повноцінними членами суспільства.

Депутати передбачили 12 мільйонів гривень субвенції обласному бюджету, аби вже можна було оголосити закупівлю й розпочати ремонт відділення.

За ці гроші буде реконструйовано 670 метрів квадратних, і це не лише ліжко-місця, а й кабінети, меблі, система вентиляції та медобладнання.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus