USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для військових на реабілітації в Луцьку організували концерт камерної музики

2 Лютого 2023 23:42
В одному з медзакладів Луцька для військових, які перебувають на реабілітації, 2 лютого організували концерт вокально-інструментальної музики за участі артистів струнного ансамблю «Імпреза» та обласної філармонії.

Про це розповів Суспільному художній керівник колективу Юрій Ковальчук.

Програму для бійців, зазначив артист, сформували упродовж двох тижнів. Розпочали захід із всесвітньо відомої композиції Миколи Леонтовича «Щедрик».

Керівник ансамблю зазначає: завдяки культурному заходу та музичним творам хочуть підтримати захисників.
«Звичайно, лірика, бо без лірики куди. Кілька днів тому ми ввели у наш репертуар твір Кріса Томаса – англійського композитора. Коли його заграли, то зрозуміли, що це саме те, що нам потрібно», – каже музикант.

Як розповіла солістка Волинської філармонії Юлія Єфімчук, від початку війни встигла виступити понад 25 разів, а це, зокрема, і вісім концертів на позиціях військових.
«Доводилося навіть у бліндажах співати. Основне завдання – якось вирвати людей із їхніх переживань. Для того щоб кожен серед творів нашої програми – це і зарубіжна музика, і українська – знайшов щось своє», – каже артистка.

52-річний військовий на реабілітації Ігор Мазепа потрапив у медзаклад півтора місяця тому. Каже: під час концерту найбільше вподобав інструментальні композиції «Танго» та «Полька».
Читати ще: 91-річний автор «Волиняночки» Олександр Каліщук пише пісні про сучасну війну

Військовий Адам Кузьмич, який прийшов на захід, зазначає: приємно, що про військових пам'ятають, переживають та не забувають. Чоловік каже: підлікується та планує повернутися на службу.
Комунікація між музикантами та військовими, зауважує психологиня медзакладу Марія Омельчук, надихає захисників.

«Музика сама по собі уже є терапією. Тобто вона підносить настрій, заспокоює, а класична музика – одна з найкращих терапій», – вважає фахівчиня.
Окрім класичних і сучасних творів, волинські артисти разом із військовослужбовцями виконали національний гімн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus