USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

До Дня Незалежності у Луцьку презентували дві виставки за участю дітей-переселенців

23 Серпня 2022 15:00
З нагоди головних державних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності – в арт-галереї «Луцьк» відкрилася виставка робіт учнів Луцької художньої школи та учасників арттерапевтичного центру, що діє при цьому мистецькому закладі.

Виставка має назву «Про УКРАЇНУ. ГРАФІКА». Крім робіт учнів художньої школи, тут виставлено малюнки дітей-переселенців, які впродовж певного періоду відвідували художню школу та арт-терапевтичний центр, повідомляють у Луцькій міськраді.

В експозиції представлені графічні роботи про історію Луцька, лінорити, аплікативні роботи «Пташиний світ», інсталяція «Пташині ритми».
Прикметно, що разом з дітьми-переселенцями до організації виставки долучилися їхні батьки. Це, зокрема, харків’янин Степан Карпусь, який з родиною мешкає у Луцьку з березня. Роботи його синів Власа та Тимофія Карпусів також можна побачити у арт-галереї.
Відкриваючи виставку, директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів привітала юних митців та наголосила, що тема експозиції продиктована передусім глибокою вірою дітей у світле майбутнє нашої держави, яка вистоїть, відбудується і займе достойне місце серед провідних країн Європи.

Читати ще: Синьо-жовтий символ свободи: у Луцьку урочисто відзначили День Державного Прапора

Ще однією мистецькою подією з нагоди Дня Незалежності стала презентація у Палаці культури міста Луцька медіапроєкту «ПереЖити». Його автор – фотокореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини Олександр Дурманенко – підготував серію портретів дітей із родин вимушених переселенців, які займаються в арттерапевтичному центрі Палацу культури.
За словами автора, задум полягав у тому, щоб відібрати найбільш промовисті історії дітей-біженців і передати їхні емоції за посередництвом фотографії.

«У кожній світлині – історія життя дитини, її переживання, пов’язані із втечею з рідного міста до нашого Луцька», – розповів Олександр Дурманенко, додавши, що, крім фотографій, за участю дітей-переселенців знято відеоролик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus