USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як святкували День Незалежності в містах України

25 Серпня 2015 07:00
Святкові заходи з нагоди Дня Незалежності відбувалися вчора по всій Україні. Люди вийшли на вулиці і площі міст у вишиванках і з національними прапорами в руках. Про це повідомляє УНІАН.

Представники влади та громадськості вшанували пам'ять борців за незалежність України, покладаючи квіти до пам'ятників героям нової України. Також чиновники покладали квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку.

В низці міст проводили урочисту ходу, віче та мітинги. Зокрема, у Львові близько 3 тисяч осіб взяли участь у Параді вишиванок. У Хмельницькому також вулицями пройшов кількатисячний парад вишиванок.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПІД СИНЬО-ЖОВТИМИ СТЯГАМИ: АВТОПРОБІГ ЛУЦЬКОМ

Дніпропетровськ. Плетінням маскувальної сітки вирішили святкувати і дніпропетровці. У них вийшло полотно у 600 квадратних метрів. А ще гігантський живий прапор, який претендує на рекорд України. Задля цього на площі Героїв Майдану зібралося понад три сотні людей.



А у центрі Одеси 3155 людей у вишиванках створили живий ланцюг на честь Дня Незалежності України. Крім цього, в місті провели парад патріотичних автомобілів на честь Дня Незалежності.





Херсон. Згуртованою працею відзначили день незалежності херсонці. Від ранку на центральній площі містяни плели маскувальні сітки для бійців. За кілька годин вже були готові близько 100 квадратних метрів, на які зазвичай у волонтерів іде щонайменше два тижні.

Харків. "Україна – це ми" – під таким гаслом пройшов автопробіг до Дня Незалежності у Харкові. Очолював колону реанімобіль з АТО, який підірвався на міні й тепер харків'яни збирають гроші на його відновлення.

Запоріжжя. Масштабним автопробігом відзначили День Незалежності і в Запоріжжі. Учасники згуртувалися у соцмережах, домовилися з державтоінспекцією та проїхали центральним проспектом міста. У місті також урочисто відкрили пам'ятник замордованому снігуру. Його ідея з'явилася, коли російські пропагандисти розповсюдили міф, що в Запоріжжі підгодовують жовто-блакитних синиць та знищують снігурів, як символ "руського миру". Обличчя птаха нагадує Путіна.



Хмельниччина. У вінок вбрали ратушу Кам'янець-Подільського. Символічне перевесло пронесла колона щонайменше з тисячі містян у вишиванках на чолі із бійцями АТО. Перевесло довжиною 32 метри плели учні шкіл упродовж двох тижнів. Облаштували його на 20-метровій висоті.

Краматорськ на Донеччині святкував українськими піснями та патріотичною ходою. Національну символіку, книги та вишиванки містяни охоче розкуповували на ярмарку. Також у місті відкрили пам'ятник козакові Мамаю – символу співочої душі українців.

Львів. У місті зібралося з півтисячі люду на парад вишиванок. За дійством пильно стежила нова поліція, яка почала діяти у Львові вчора, 23 серпня.



Житомир. На ходу в День Незалежності тут зібралася майже тисяча містян. Розгорнули 15-метровий прапор. З ним і рушили на центральний майдан. Тут на розмальованій карті України діти стали у живий ланцюг по кордонах. Цим символізували цілісність і неподільність країни.

Європейські та українські дипломати заспівали Гімн України. Посли іноземних країн, які працюють у Києві, посли України у європейських країнах і відомі громадські діячі та артисти проспівали по одному рядочку слів Чубинського на музику Вербицького.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Серпня 2015 10:45
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus