USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Луцька привезли чотирьох загиблих Героїв. Відео

15 Червня 2022 15:17
До моргу в Луцьку привезли тіла чотирьох Героїв, які загинули, захищаючи Україну від російської орди.

Сьогодні, 15 червня, українські воїни здолали свій останній шлях із Дніпра на Волинь. Рефрижератор із тілами полеглих захисників доправили волонтери ГО «Військові капелани Волині».

Уранці близько 5:00 автомобіль місії «Вантаж-200» зустріли активісти ГО «Автомайдан». Відтак у супроводі поліції та небайдужих жалобний кортеж рушив через центр Луцька до обласного бюрo сyдово-мeдичної eкспертизи.
Читати ще: На Волинь привезли тіла дев'ятьох загиблих Героїв. Відео

Серед загиблих – лучанин Артем Асматов (1991 р. н., загинув у районі населеного пункту Васюківка на Донеччині), мешканець села Крухиничі Локачинської ТГ Михайло Стрилюк (1980 р. н), ковельчанин Юрій Кравчик (1970 р. н., загинув 12 червня біля населеного пункту Відродження Донецької області), Дмитро Ткачук (1976 р. н., загинув 11 червня у селі Берестове Донецької області, місце проживання – невідоме).

Як розповіла військовий капелан ГО «Військові капелани Волині» Тетяна Потоцька-Євчук, загалом із моргу в Дніпрі у Рівненську та Волинську області доправили 13 тіл загиблих захисників.
Читати ще: «Найважче – зазирнути в кожен пакет, аби впізнати обличчя лише за фото»: на Волинь привезли тіла п’ятьох загиблих Героїв

До слова, спека суттєво ускладнює ідентифікацію та транспортування тіл полеглих бійців додому, адже за високих температурних показників останки швидко розкладаються, що й казати про запах та гостру потребу в захисних костюмах і респіраторах.

Окрім того, актуальним залишається питання вивантаження тіл з рефрижератора на ноші і перенесення їх до приміщення моргу. На жаль, ці обов’язки досі лежать на плечах, власне, екіпажу місії «Вантаж 200» та волонтерів, які організовують жалобний кортеж та супровід полеглих Героїв, – громадських активістів з ГО «Автомайдан України, Луцьк».

Війна триває і ціна перемоги – кров українських захисників. Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять і слава! Герої не вмирають!

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus