USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

До Луцька з’їхалися понад 300 дзюдоїстів з усієї України

23 Березня 2017 09:48
Понад 300 спортсменів із 24 областей України та міста Києва прибули до Луцька, аби поборотися за звання найкращих на Чемпіонаті України серед юніорок та юніорів до 21 року з дзюдо. Перший етап змагань стартував у середу, 22 березня.

Серед гостей чемпіонату, зокрема - бронзовий призер Олімпійських ігор із дзюдо в Сіднеї Руслан Машуренко.

Також на урочистому відкритті змагань були присутні заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, віце-президент Федерації дзюдо України, державний тренер національної збірної команди України з дзюдо Михайло Руденко, віце-президент Федерації дзюдо Волині Анатолій Бондарев, директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич, головний тренер штатної збірної України з дзюдо Сергій Дуброва, старший тренер національної збірної команди України з дзюдо Артем Блошенко, голова суддівської комісії Федерації дзюдо України Руслан Перета та суддя національної категорії, який виступив головним суддею чемпіонату, Олександр Бакшеньов.

У вітальному слові Роман Карпюк побажав усім учасникам, щоб змагання стали для них ще однією сходинкою до олімпійських злетів. Михайло Руденко, своєю чергою, зазначив, що ці змагання є відбірковими до Чемпіонату Європи, який відбудеться в Маріборі. «Окрім цього, перші та другі номери розглядатимуть як резерв для майбутньої старшої збірної України з дзюдо», – додав він.

Першого дня чемпіонату змагання проходили в чотирьох вагових категоріях серед хлопців і дівчат – учасників із усієї України.

15-річний Ілля Скоркін із Одеси дзюдо займається вже 10 років. «Ніщо інше не захопило. Дзюдо сподобалося, тому вирішив далі займатися саме ним… Сьогодні я програв, тому після приїзду додому буду продовжувати тренуватися», – говорить Ілля.

Киянці Марії Булашевич 16 років, 8 із яких вона присвятила дзюдо, яке «просто сподобалося». «Дуже часто їжджу на змагання. Якщо відбуваються якісь чемпіонати, збори, беру в них участь», – розповідає Марія. Відзначає також, що очікує вибороти перше місце, щоб потім вирушити боротися до Європи.

Поділився своїми планами Даниїл Козюра з Донецької області, який тренується вже 11 років. Він хоче стати майстром спорту й отримати звання чемпіона світу, після чого прагне розпочати працювати тренером. Зауважує, однак, що на заняття з дзюдо його привели батьки.

Тренер із дзюдо Василь Янчук, родом із Чернівців, розповів, що у змаганнях бере участь його донька Христина, яка вже має звання майстра спорту: «Вона займається дзюдо вже приблизно 11–12 років… Виступає за Волинь. Коли вона бореться, я постійно з нею, підтримую». Також чоловік відзначає, що дзюдо надзвичайно популярний вид спорту в Україні.

Результати першого дня змагань:

У ваговій категорії до 44 кг серед дівчат перемогла Анастасія Белабан (Одеса), ІІ місце посіла Анна Танцюра (Дніпро), а третє розділили Акіліна Вербецька (Київська обл.) і Владислава Снітко (Київ).

Валентина Шмаль (Волинська обл.) стала першою серед юніорок у ваговій категорії до 48 кг, ІІ зайняла Катерина Саблева (Івано-Франківська обл.), ІІІ – Аліна Луньова (Київ) та Олександра Шульга (Рівненська обл.).

Перемогу здобула у ваговій категорії до 52 кг Марія Булашевич (Київ), другою стала Анастасія Безатосна (Харків), третє місце посіли Анна Сподаренко (Чернігів) й Анастасія Перехрест (Київ).

Анна Сурова (Київ) виборола першість серед дівчат вагою до 57 кг, ІІ місце обійняла Вікторія Бальжик (Одеса), ІІІ – Тетяна Радошинська (Волинська обл.) і Христина Янчук (Волинська обл.).

Серед юніорів у ваговій категорії до 55 кг першим став Дільшот Халматов (Київська обл.), другим – Олег Вередиба (Дніпропетровська обл.), а третє місце розділили Станіслав Татарчук (Донецька обл.) та Іван Прудіус (Черкаська обл.).

У ваговій категорії до 60 кг переміг Асим Мамедов (Київ), ІІ позицію посів Сергій Мишалов (Київ), ІІІ – Вадим Чернов (Волинська обл.) і Дмитро Бородін (Дніпропетровська обл.).

Каро Марандян (Полтавська обл.) виборов першість серед дзюдоїстів вагою до 66 кг, ІІ місце зайняв Гіоргі Чохонелідзе (Дніпропетровська обл.), ІІІ – Олег Овчаренко (Львів) і Станіслав Семков (Хмельницький).

І місце у ваговій категорії до 73 кг посів Геворг Манукян (Київ), ІІ – Андрій Храновський (Київ), ІІІ – Вадим Назаренко (Київ) і Данило Мартиросян (Київська обл.).

Друга частина змагань розпочнеться 23 березня о 10:00 у спортивному комплексі «Адреналін» (вул. Карбишева, 1).

Чемпіонат України серед юніорів та юніорок у Луцьку проходить за сприяння Міністерства молоді та спорту України, відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА, Федерації дзюдо України та Федерації дзюдо Волині.

Нагадаємо, 17-18-го березня у Луцьку тривали змагання зі спортивного та бойового самбо, під час відкриття яких теж був присутній головний тренер національної збірної команди України з боротьби самбо, Заслужений тренер України Михайло Руденко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus