USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Шацька можуть приєднатися Згорани

23 Березня 2019 22:21
Процес децентралізації на теренах Любомльщини стартував кілька років тому, однак не завершився й досі. Стосується, це, насамперед, Згоранської сільської ради. Свого часу тут розглядалися різні варіанти об’єднання: Рівне, Шацьк, Любомль, Головне, утворення громади зі Світязем, передає Кордон.

Проводилися вивчення громадської думки, сходи селян, втім до конкретних дій у плані об’єднання так і не дійшло. Щоправда, виходячи з підсумків опитувань та голосувань під час сходів селян, думки приблизно порівну розділилися довкола ідеї приєднання до Щацька або Любомля.

Тема вже виносилася на розгляд сесії сільради й «успішно» була провалена, через недостатньо кількість голосів.

Зрушення у цьому питанні, схоже, намітитися у четвер, 21 березня, коли у Згоранах проводилася чергова сесія. На зібрання завітала також невелика група активістів – прихильників ідеї приєднання до Шацької ОТГ.

Коли дійшли і до теми децентралізації, то знову розгорілися дискусії, в результаті яких прозвучало кілька пропозицій: розпочати процедуру приєднання до Шацька, залишитися самостійною одиницею (щоправда, у реальність цього навряд чи вірили навіть самі автори ідеї) або ж приєднатися до Любомля. Першою на голосування поставили ідею з Шацьком. При необхідних восьми голосах вона спершу набрала сім «за», оскільки один із депутатів утримався. Втім, після того, як активісти почали висловлювати обурення з цього приводу, він змінив свою думку і теж висловився «за».

Таким чином, депутати ініціювати громадські слухання з розгляду пропозиції приєднатися до Шацької ОТГ. Думку громади збираються заслухати у неділю, 24 березня у будинку культури села Згорани. Початок зібрання – о 14.00 год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus