USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чи розбудовуватимуть далі кана­лі­за­ційні мережі Шацька?

22 Грудня 2015 13:45
На Волині стартував масш­таб­ний проект із розбудови кана­лі­за­ційної мережі селища Шацьк та модернізації очисних спо­руд. Однак для завершення робіт із каналізуванню місцевості потрібна чимала сума – 8 мільйонів гривень.

Про це під час наради щодо перспектив розвитку Шацького та Любомльського районів Волинської області під головуванням голови обласної ради Ігоря Палиці, що відбулась 21 грудня у приміщенні обласного санаторію «Лісова пісня» повідомив голова Шацької районної ради, представник від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Сергій Карпук.

Так, зі слів Сергія Карпука, нині триває завершення робіт із каналізування Шацька та навколишньої місцевості. В рамках проекту охорони долинних екосистем річки Буг на прикордонних територіях Польщі, Білорусії, України вже вдалось виконати будівельно-монтажні роботи на суму 26 мільйонів 259 тисяч гривень. За час будівництва до центральної частини Шацька прокладено трубопроводи самоплинної системи протяжністю майже 5 кілометрів та напірні системи протяжністю 2,6 кілометра. За час дії вищезгаданого проекту побудували 5 каналізаційно-насосних станцій та модернізували головну каналізаційно-насосну станцію.

Окрім цього, як пояснив голова Шацької райради, у планах - продовження проекту на суму майже 8 мільйонів гривень та підключення житлових будинків до каналізаційної системи. Зокрема, за станом на сьогодні, важливим залишається питання каналізування таких сіл, як Світязь, Пульмо, Мельники і Гаївка, що знаходяться поблизу озер, які впливають на волинську екосистему.
Нагадаємо, основними показниками проекту розбудови кана­лі­за­ційної мережі селища Шацьк та модернізації очисних спо­руд є підключення цен­тра­льної частини Шацька до цен­тралізованого колектора та збі­льшення потужностей існу­ючих очисних споруд. Особ­ли­ва увага - ву­лицям, що розташовані поб­лизу озер Чорне та Люцимер. Зап­ланована розбудова вклю­ча­­тиме більше 10 кілометрів ме­реж, три каналізаційно-на­сос­ні станції та нові об’єкти на існуючих очисних спорудах. Впровадження проекту планували здійснювати протягом двох років. Наразі розроблена проектно-кошторисна доку­мен­тація, а також підписана угода з польськими пар­тнера­ми – ґміною Ханна Влодав­сько­го повіту.
Зі слів голови селищноїї ради Шацька Сергія Віннічука, за станом на сьогодні проект із каналізування місцевості, розроблений спільно із ґміною Ханна, підходить до завершення. Його бенефіціаром є Волинська ОДА.
«І для завершення проекту в селищі Шацьк необхідно 800 тисяч гривень. Ми зверталися з листами до ОДА, 685 тисяч нам дали, однак ми проситимемо передбачення грошей для завершення 10-ти відсоткового внеску у бюджеті на 2016 рік», - звернувся посадовець до голови волинської облради Ігоря Палиці.

На це той відповів, мовляв, такий варіант розвитку подій можливий, однак для цього недостатньо лише розмов:

«Сумуйте всі проблеми, починаючи від інфраструктурних і закінчуючи медичними й освітніми закладами, на базі районних рад, а згодом надайте їх на розгляд депутатів облради, аби ті формували програму розвитку області на 2016 рік», - порадив Ігор Палиця доповідачам.


Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, чи справді вода у Шацькому районі є безпечною.
Утім проблема каналізації в районі - далеко не єдина, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що серед проектів, які діють на території району і потребують завершення, очільник Шацької райради виокремив одне з найбільш болючих питань для місцевих мешканців - недобудовану загальноосвітню школу. Саме через це, за станом на сьогодні, частина учнів шацької школи змушена здобувати середню освіту у дитячому садочку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus