USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

До суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни, – Венедіктова

30 Травня 2022 21:30
Правоохоронці скерували до суду першу справу щодо зґвалтування під час війни стосовно російського військовослужбовця.

Про це повідомила Генпрокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

«За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородскої дивізії зс рф», – поінформувала вона.

За словами Венедіктової, Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього воєнного злочину встановили, що у березні під час захоплення Броварського району російський військовий увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря.

Читати ще: Жінок ґвалтували і вбивали: звірства своїх солдатів на Київщині зупиняли навіть самі росіяни

«П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом одразу ж після вбивства кілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч», – нагадала генпрокурор.

При цьому вона зазначила, що навіть попри те, що обвинувачений наразі не у руках українських правоохоронців, він не уникне справедливого суду й відповідальності перед законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus