USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До війни 80% українського малого бізнесу користувалось російською 1С

16 Червня 2022 08:14
Станом на лютий 2022 року, на відміну від українського державного та великого корпоративного сектору, близько 80% компаній так чи інакше користувалися окремими елементами 1С.

Про це заявила керівниця проєкту MASTER:Бухгалтерія (IT-Enterprise) Марія Галелюка.

При цьому, з березня цього року розпочалися активні звернення щодо максимально оперативного переходу на українське програмне забезпечення (ПЗ).

Так, у травні кількість звернень щодо заміни ПЗ досягла 3224 (в анологічний період минулих років – 400-700).

"Перш за все звернення свідчать, що український бізнес прагне організувати захищеність фінансових даних і корпоративної інформації, що належать їхнім компаніям, а також унеможливити атаки через їхнє ПЗ на загальнонаціональні системи звітності та обліку.

У 2015 кейс з вірусом Petya продемонстрував що це можливо. Окрім цього, українські бізнесмени принципово не хочуть підтримувати інтелектуальні системи, які хоч якось пов’язані із країною-агресором", - йдеться у повідомленні.

"Маємо численні звернення, коли компанії відзначають важливість "українськості виробника", синхронізації систем з українським законодавством, сертифікацію, ліцензійність продукту, перспективу і стабільність його оновлення", - кажуть в компанії IT-Enterprise.

З 2017 російське програмне забезпечення, зокрема 1С перебуває в санкційних списках. Але через багаторічну звичку та консервативність окремих користувачів на ринку в приватному секторі продовжував існувати попит на 1С у різних її варіаціях, пояснили в компанії.

"Питання переходу на українські системи гальмувала лише звичка, здебільшого необхідність опанувати новий інтерфейс. З березня цього року ми бачимо, що запит на швидкі зміни колосальний: і на оперативне впровадження, і на навчання персоналу", - заявила Марія Галелюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus