USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

До знятого в Луцьку фільму «Крила» представили трек, проморолик та пиво. Фоторепортаж

25 Лютого 2024 12:31
У Луцьку триває підготовка до прем’єри фільму «Крила» місцевого режисера Олександра Стеренчука. Сама стрічка ще на стадії монтажу, натомість уже готові саундтрек та проморолик, які презентували 24 лютого в пабі «Перший Волонтерський».

Нагадаємо, фільм «Крила» присвячений загиблому пілоту Андрію Пільщикову на псевдо Джус. Військовий із Харкова з початку повномасштабного вторгнення захищав українське небо, брав участь у повітряній обороні столиці в складі підрозділу «Привиди Києва». Він та ще двоє льотчиків трагічно загинули внаслідок зіткнення українських літаків увечері 25 серпня на Житомирщині.

Читати ще: Фільм, присвячений льотчику Андрію Пільщикову: у Луцьку презентували проєкт «Крила». Фото
Зйомки фільму відбувалися в Луцьку, зокрема в його туристичних перлинах – Замку Любарта та поблизу Будинку скульптора Голованя. Стрічка матиме благодійну мету, адже всі гроші з прокату перерахують на купівлю дронів для Збройних сил України. Головну роль виконала акторка Катерина Федорчук.
Читати ще: У Луцьку презентував виставку загадковий колекціонер Перебендя. Фото

Режисер фільму «Крила» Олександр Стеренчук розповідає, що до зйомок долучилася команда зі 163 людей. А найбільшою трудністю для нього було зібрати акторів, які надто зайняті.

«Усі актори були зайняті, тому не могли приділяти багато часу кінематографу. Найважче було зібрати всіх, особливо коли знімали велику сцену», – наголосив режисер.
Читати ще: «Малюю серцем»: у Луцьку дружини загиблих Героїв представили власні картини. Фото

Щодо проморолику, то він має на меті поінформувати глядачів про майбутню стрічку. Там описані ключові маркери, чому варто відвідати показ:

– «Крила» – це перший повнометражний фільм, що знятий у Луцьку;

– «Крила» – це перший контркультурний фільм в Україні;

– «Крила» – це перший волонтерський фільм в Україні;

– «Крила» – це перший художній фільм про українську авіацію.
Трек на підтримку фільму також має назву «Крила». Його створив діджей Олег Ткаченко. За основу взято відомий вірш Ліни Костенко, який покладено на електронну музику.

«Текст вірша «Крила» Ліни Костенко дуже актуальний у нинішній час. У нас є пілоти, які захищають повітряний простір, це дуже складне завдання. Мені хотілося висвітлити це через трек. Він написаний в електронному жанрі», – розповідає Олег Ткаченко.
Як додає, натрапив на фільм випадково, побачивши сторінку в Instagram. Робота над треком розтягнулася на місяць. Зараз його можна почути на музичних платформах.

«Мені дуже сподобалася ініціатива, що все ж таки у нас, в Луцьку, щось робиться. Ніхто не їде в Київ, де великі можливості. У Луцьку знімають благодійний фільм, тому захотілося підтримати це. Хочу, щоб усе разом – і фільм, і трек – стали великим інформаційним сплеском», – додає автор треку.Насамкінець гостям пабу представили пиво «Крила», що присвячене фільму. Його зробили на луцькій пивоварні. Кілька пляшок з автографами акторів та творців кінострічки продали на аукціоні. Виручені кошти підуть на потреби військових.
Читати ще: «У нього ніколи не опускалися крила»: в Луцьку можна побачити і купити військові знімки полеглого фотографа з Ковеля

Представити фільм «Крила» планують найближчим часом. Про дати знімальна група інформуватиме додатково.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus