USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Доброго вечора! Ми – з «Лісової пісні»: переселенці влаштували у волинській оздоровниці патріотичну акцію

20 Травня 2022 22:40
Переселенці, які нині мешкають у санаторії «Лісова пісня», в оригінальний спосіб долучилися до святкування Дня вишиванки.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

«Вишивана» доріжка у традиційних українських орнаментах і кольорах відтепер прикрашатиме кількадесятметровий пірс, який сполучає берег оздоровниці з озером Пісочне. Цей стилізований рушник майже тиждень творили теперішні мешканці обласного комунального закладу – вимушені переселенці зі сходу, півдня, півночі та центру України.
Люди неодмінно хотіли приєднатися до традиційного вишиваного флешмобу, але у звичний спосіб, одягнувши вишиванку, зробити це могли не всі. Адже більшість поспіхом полишали домівки під обстрілами, або ж і взагалі залишилися без нічого.
«Для тих, хто, попри все, хотів бути у вишиванці, ми домовилися про суттєву знижку у місцевому магазині. Треба було лише сказати пароль: «Доброго вечора! Ми – з «Лісової пісні», – розповіла директорка оздоровниці Руслана Дибель. І цією нагодою переселенці скористалися, хоча, зрозуміло, не масово.
Так і народилася ідея «вбрати» у вишиванку озерний міст, додає авторка ініціативи Ірина Сироватка. Вона евакуювалася з Київщини, оселившись у санаторії «Лісова пісня», через кілька днів тут же тимчасово працевлаштувалася. Жінка і координувала втілення своєї ідеї.

«Знайти зразок орнаменту було не складно. Трохи важче – створити ескіз, з цим допомогла місцева мешканка Марійка Нестерук, вона професійна дизайнерка. Але потребувалося багато фарби, що, як розумієте, не дешево. Просити на це кошти в адміністрації санаторію ми не сміли, бо розуміємо, скільки вартує наше перебування тут», – розповідає Ірина.
Вихід знайшовся сам собою, каже жінка. «У розмовах почула, що, прибувши на Волинь, люди очікували побачити тут гори. І я вирішила організувати для всіх екскурсію цим озерним краєм». Адміністрація санаторію виділила автобус, розробила туристичний маршрут, а люди, хто скільки міг, заплатили за екскурсію. На ці кошти і придбали фарбу та пензлі. Крім причетності до міжнародного Дня вишиванки, кажуть переселенці, неодмінно хотіли залишити у санаторії щось хороше на згадку, аби віддячити за прихисток та турботу.
Свято вишиванки у «Лісовій пісні» вдалося на славу, стверджує очільниця санаторію Руслана Дибель: «У нашому закладі зараз представлена чи не уся Україна. І ми сьогодні усі разом продемонстрували і єдність, і свою національну приналежність, і данину нашим традиціям. Дуже хочу, щоб так само разом ми вже під час оксамитового сезону, святкуючи перемогу, пройшлися цим рушником єднання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus