USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Долю луцького аеропорту вирішать лише у Києві

10 Червня 2011 11:17
Відновлювати луцький аеропорт таки будуть – нині роботи перебувають на етапі передпроектної пропозиції, запевняє перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

Як розповів 9 червня чиновник, на сьогоднішній день «проектний інститут в Києві почав працювати по кожному напрямку – скільки буде коштувати смуга, обладнання до прийому літаків і так далі».

Коли саме розпочнуться роботи на території аеропорту волинські високопосадовці говорити нині не беруться, чекають поки питання вирішать у столиці.

«Тобто роботи по аеропорту не зупинялись жодного дня. Тому ми чекаємо. Це аналогічна ситуація, як із залізничним вокзалом була. Пообіцяли, почали працювати і тільки через півроку щось почали робити», – сказав Башкаленко.

Крім того, він зазначив, що, за попередніми підрахунками, на відновлення луцького аеропорту витратять близько 100-110 мільйонів гривень.

Нагадаємо, про можливість отримання державної інвестиції у сумі 100 мільйонів гривень стало відомо ще в грудні 2010 року.

А віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час нещодавнього прес-туру українськими містами, що прийматимуть чемпіонат Європи 2012 року з футболу, зазначив, що нині триває робота з підготовки до відновлення аеропорту в Луцьку. Аеропорт буде орієнтований передусім на бюджетні авіалінії, сказав він.

До слова, про те, що аеропорт в Луцьку працюватиме виключно з перевізниками-лоукостерами Колесніков вперше заявив ще минулоріч у грудні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 12:57
Дай Боже щоб аеропорт запрацював. Я ось тільки не можу зрозуміти - мова іде про аеропорт той що в Крупі ? Чи аеропорт буде зроблений на базі військового аеродрому в районі Небіжки ?
Стрийко до Анонім Показати IP 10 Червня 2011 14:28
На базі військового. Колесніков дивився на ту смугу: http://www.volynnews.com/news/volyn/pereshkod_dlya_zvedennya_aeroportu_v_lutsku_do_ievro-2012_nemaye__kolesnikov/ Зокрема, він сказав: "залежно від того, ведуться на аеропорті військові польоти чи ні, буде приймати рішення, чи будувати термінал на місці військових будов чи з іншої сторони поля, на що потрібно більше витрат та часу"
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 15:08
Та щось у мене є сумніви щодо військового. Справа в тім, що гроші на аеропорт підуть з обласного бюджету. Відповідно аеропорт має бути в підпорядкуванні облдержадміністрації (казав Клімчук). І саме в її підпорядкування перевели аеропорт в Крупі навесні. Тобто все вказує на те, що реконструювати будуть все-таки аеропорт в Крупі...по ідеї. Бо військова злітна смуга є в резерві міноборони. Вона до речі - одна з найкращих смуг в західному регіоні і колись була базовою для країн Варшавського договору. Тобто цивільним її ніхто не віддасть. Безумовно - там якість смуги - самі розумеєте - суперова. Але я щось не вірб в ие що саме там буде аеропорт. На 90% впевнений що будуть аеропорт в Крупі реконструювати...
Стрийко до Анонім Показати IP 10 Червня 2011 16:23
І саме в її підпорядкування перевели аеропорт в Крупі навесні. - Ви про що? Аеропорт передали у власність міста. Хіба ні???
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 15:10
Та і пишуть в статті "відновлення аеропорту". Тобто не побудова нового на базі військового аеродрому. А відновлення Луцького аеропорту. А він знаходиться в Крупі. Виправте мене якщо я не правий.
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 15:28
Візит депутатів облради до ВАТ Луцьке авіапідприємство http://www.youtube.com/watch?v=xxmXFos8AuA Все-таки в Крупі
Стрийко до Анонім Показати IP 10 Червня 2011 16:21
У Вашій аргументації є один ґандж: "Справа в тім, що гроші на аеропорт підуть з обласного бюджету". Такого у статті не було. Те, що це сказав Башкаленко, ще не факт, що фінансуватиме область. Швидше за все - державний бюджет. При цьому - згідно до ось цього документу: http://volynrada.gov.ua/sites/default/files/announcement658.zip Оскільки угода між урядом і облрадою, тому і коментує Башкаленко. Думаю, що використовуватимуть вишківську смугу. Принаймні завжди говорилось саме про неї.
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 16:50
Ну я буду тільки радий якщо це так. Просто в Крупі - там і справді руїна. Та і той аеропорт розроблявся далеко не для боїнгів. Інша справа з військовою смугою. Там то проблем з тонажами літаків не повинно бути. Ця смуга розраховувалась на серйозні літаки і відповідно робилась на совість. Все-таки за совка вйськові об"єкти робились доволі таки якісно.
Mirna Показати IP 10 Червня 2011 16:51
я - автор новини. пояснюю: мова йде про військовий аеродром, а не про закинутий аеропорт в крупі. саме на його базі будуватимуть аеропорт, про який йде мова. фахівці його оглядали і запевнили, що його нинішній стан більш, ніж задовільний. гроші на нього виділятимуть не з обласного, а з державного бюджету - в межах 100 мільйонів гривень. хоча, я думаю, і обласному бюджету доведеться кинути кілька мільйонів. аеропорт в Крупі передали нещодавно у комунальну власність Луцька, до цього часу він був на балансі області яка доля аеропорту в Крупі - незрозуміло. в цьому випадку влада каже одне - чекають інвестора :) тут Stranger трохи наплутав, а Стрийко якраз все правильно розуміє в цій новині є гіперпосилання на попередні повідомлення щодо будівництва цього аеропорту, з них можна все зрозуміти, а не домислювати. для того і призначені гіпери ;)
D до Mirna Показати IP 10 Червня 2011 18:03
Щось Ви, шановна, не ясно виражаєтесь.. :(
Анонім Показати IP 10 Червня 2011 18:03
Автору новини - дякую. Ну і слава Богу що не в Крупі. А стосоно гіперів - так вони протирічать один одному. Ну наприклад в цьому гіпері http://www.volynnews.com/news/economics/derzhava_mozhe_daty_na_lutskyy_aeroport_100_milyoniv_hryven/ - фото аеропорту в Крупі. Якраз в тому і проблема що гіпери підібрані невдало. І для пересічного читача - хто не а курсі всієх "кухні" без додаткових пошуків інформаціх і плутанини якраз і незрозуміло до кінця що і до чого.
Mirna до Анонім Показати IP 10 Червня 2011 20:39
не погоджуюсь, тут гіпери правильні, просто фото підібране невдало - збиває з пантелику) бо мова давно вже про одне - про військовий аеродром але то правда, що в темі таки треба бути, аби з ходу все зрозуміти
Поінформований Показати IP 11 Червня 2011 11:13
А де ж би мав бути на балансі аеропорт,як не в місті? Байцим - в місто,аеропорт на баланс міста,хто ж окрім нього зможе "освоїти" державні кошти.Раніше було навпаки: байцим -в області,і все аеропорт знаходився у віданні області.Без БЮТу не туди ,і не сюди.Імітатори професіоналізму.
Небайдужий Показати IP 11 Червня 2011 21:39
Хтось прораховував доцільність аеропорту в Луцьку, коли один є в Львові, а другий в Рівно. Останній і так толком не загружений... При населленні 200 тис в місті і 1 млн в області та при умові, що в двох сісідніх областях є діючі аеропорти випливає тільки одне - доцільності в будівництві аеропорту не має... Не буде він комерційно-рентабельним, а влада за державні кошти втримати на балансі його діючим не зможе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus