USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Донбас виявився найбільшим імпортером м'яса з РФ

20 Лютого 2017 09:26
Донбас виявився найбільшим імпортером м'яса і пива з Росії. Російський експорт ринув на непідконтрольні території з 2016 року. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на "Ведомости".

За даними російської Федеральної митної служби, на Україну припадає майже 30% всього російського експорту м'яса і пива. За рік експорт пива в Україні збільшився в 1,5 рази - до 38,46 млн декалітрів.

Також в 2016 році Росії експортувала в Україну 47 893 тонн м'яса. Це при тому, що в кінці 2015 року Україна ввела відносно Росії продуктове ембарго.

У той же час український Держстат повідомляє, що за січень-листопад 2016 року імпорт російського м'яса скоротився в 40 разів, така ж динаміка по пиву.

У Федеральній митній службі відмовилися повідомити, в які саме українські регіони Росія поставляє свою продукцію. Але представник української служби статистики пояснив, що поставки в Донецьк і Луганськ можуть проходити як експорт в Україну, хоча Київ ці дані не фіксує.

У російських торгових і виробничих компаніях підтвердили, що російські товари поставляються в так звані "ДНР" та "ЛНР".

Працівники м'ясопереробних комбінатів в Макіївці і Луганську підтвердили виданню, що підприємства працюють на сировину з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 20 Лютого 2017 11:41
По данным ФТС, в 2016 г. Украина вошла в число крупнейших покупателей многих российских продуктов – от водки до кондитерских изделий, вырос даже экспорт молока, которого не хватает самой России. Самая удивительная история произошла с мясом и пивом. Поставки пива за год увеличились в 1,5 раза – до 38,46 млн дал, показывают данные российских таможенников. Мясо же и субпродукты в 2013–2014 гг. Украина в России практически не закупала. Но в 2016 г. туда уехало 47 893 т этой продукции. Это лучшая динамика среди всех стран-импортеров, и благодаря ей теперь на Украину, по данным ФТС, приходится почти 30% от всего российского экспорта пива и мяса. В итоге Украина осталась крупнейшим покупателем российского пива и впервые стала крупнейшим покупателем российского мяса, оттеснив на второе место Казахстан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus