USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Запустили перше у світі підприємство з виробництва штучного м'яса

26 Червня 2021 23:11
В ізраїльському місті Реховот відкрили перше у світі підприємство з промислового вирощування штучного м’яса.

Вони встановили біореактори для виробництва м’яса на основі клітин, які ніколи не були частиною живого організму, повідомляє Gazeta.ua.

Стартап зможе виготовляти понад 500 кг культивованого м’яса на день. З такої кількості можна зробити 5 тисяч гамбургерів. Зараз завод може виробляти культивоване куряче м’ясо, свинину та баранину без використання сироватки тварин або генетичної модифікації. Планують розпочати виготовлення яловичини.

Читати ще: Сінгапур став першою країною в світі, де дозволили продаж м'яса «з пробірки»

«Після демонстрації того, як культивоване м’ясо може досягти рівня собівартості швидше, ніж очікувалося, це виробництво справді змінить ситуацію на ринку», – повідомив засновник Future Meat Technologies Яков Нахміас.

Як повідомляли, що Європа почне відмовлятися від м'яса з 2025 року.

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс раніше заявив, що жителям заможних країн потрібно відмовитися від виробництва натуральної яловичини і перейти на споживання штучної, щоб подолати кліматичну кризу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОВК Показати IP 27 Червня 2021 10:09
Дожились......
Арафат Показати IP 27 Червня 2021 15:36
Якщо собаці нема чим зайнятись - ну, далі самі знаєте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus