USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Дорогу на Волині за 128 мільйонів ремонтуватиме фірма без власної техніки

20 Липня 2020 20:48
Тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове виграло підприємство, яке будує каналізаційну мережу в Шацькому районі. Згідно з поданими документами, власної техніки ця фірма не має, а її орендує.

Замовником ремонту виступає ДП «Служба МАД у Волинській області», підприємство оголосило торги 25 червня 2020 року. А вже 17 липня комітет визначив переможця. Ним стало ТОВ «Вельт Капітал».

Сума тендеру, яка оголошувалась, складала 132, 745 мільйона гривень. Документи подали троє учасників: ТОВ «Архітектурно-будівельна компанія «Будмонтаж» (м. Київ), ТзОВ «ПБС» (м. Івано-Франківськ) та ТОВ «Вельт Капітал» (м. Львів). Найдорожчу пропозицію надало ТОВ Архітектурно-будівельна компанія «Будмонтаж» - 132,650 млн. грн. «Вельт Капітал» пропонував 127, 777 млн. грн, а ТзОВ «ПБС» - 119,120 млн. грн.

Переможцем цього тендеру комітет визначив ТОВ «Вельт Капітал», а найдешевшу пропозицію від ТзОВ «ПБС» відхилили. Відмову мотивували тим, що ТОВ «ПБС» не надало необхідні документи, відсутнє забезпечення пропозиції, а учасник не відповідає критеріям тендерної документації. Ціни під час аукціону учасники не знижували. Оскаржити результати торгів учасники можуть до 28 липня.
ТОВ «Вельт Капітал» у 2018 році виграло торги на будівництво каналізаційної мережі в Шацькому районі: у смт. Шацьк, с. Гаївка, с. Мельники, с. Світязь, с. Пульмо.

Згідно з поданою довідкою про матеріально-технічну базу, ТОВ «Вельт Капітал» не має власної техніки, а всю орендує у ТОВ «Сімбо Капітал», ПАТ «Ковельське ШБУ № 63», ТОВ «Львівенергоавтоматика», ТОВ «А.Омега» та МПП «Нара».
У 2018 році ТОВ «Вельт капітал» відзначилось імітуванням торгів з пов’язаними фірмами. Зокрема таку ситуацію «Наші гроші» виявили під час тендеру на реконструкцію будівлі колишнього Російського культурного центру у Львові. Конкурентом компанія була фірма «Арагас». Загалом на тендерах фірми зустрічалися 16 разів, серед них «Арагас» не переміг жодного разу. Власником приватного підприємства є Роман Жук. А «Вельт капітал» належить Тетяні Павленко. Раніше власницею обох цих компаній була Ярина Газда.

Того ж таки 2018 року зі згаданим підприємством був підписаний договор на закупівлю ремонту парку Небесної сотні за 6,6 млн грн. на території Сокільницької сільської ради, що на Львівщині. Проте «Центр протидії корупції» («ЦПК») добився розірвання договору, оскільки вдалося довести, що переможець «Вельт Капітал» також надав документи з порушеннями (саме з цієї причини відмовили іншим учасникам, які надали дешевші пропозиції).

У 2019 році Самбірське КП «Об’єднане» уклало угоду на суму понад 73 мільйони 370 тисяч гривень з ТОВ «Вельт капітал» на реконструкцію полігону ТПВ.

А 8 квітня 2020 року департамент охорони здоров’я Закарпатської ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ «Вельт Капітал» будівництво туберкульозної лікарні в селі Нижня Апша Тячівського району за 124,33 млн грн.

Компанія «Вельт Капітал» зареєстрована у 2016 році. У перший рік фірма отримала замовлень на майже 10,5 мільйона гривень. А ось у 2018 сума виграних торгів перевалила за півмільярда. Загалом за 4 роки діяльності, ТОВ «Вельт Капітал», згідно з даними https://clarity-project.info/, стало переможцем у 154 тендерах на загальну суму майже 1,3 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Показати IP 20 Липня 2020 22:17
Львів молодці
Борис Показати IP 21 Липня 2020 09:16
ПБС повинно оскаржувати.
Тарас Показати IP 21 Липня 2020 10:09
Виграв той, хто вміло користується таблицею ділення. Як можна допустити до тендеру учасника БЕЗ відповідної технічної бази, а того, хто має технічну базу забанити через якусь справку. С*ки продажні.
Ігор Показати IP 21 Липня 2021 09:07
Просто питання декількох мільйонів грн комусь в кишеню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus