USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Дослідники оцінили, наскільки може бути поширений затяжний коронавірус

19 Вересня 2021 23:31
Дослідники у Британії заявили, що симптоми COVID-19 тривають щонайменше три місяці в одного з 40 перехворілих. Раніше вважалось, що постковідний синдром може траплятися у кожної 10 людини, яка перехворіла на коронавірус.

Такі дані наводить Національна статистична служба Британії (ONS), пише УНІАН з посиланням на BBC.

Експерти проаналізували дані 50 тисяч людей, половина з яких мала позитивний результат на COVID-19, а інша – ні. У людей запитували, чи мають вони принаймні через 3 тижні після захворювання такі симптоми:

лихоманка;

головний біль;

м’язовий біль;

слабкість;

втома;

нудота;

біль у животі;

діарея;

біль у горлі;

кашель;

задишка;

втрата смаку;

втрата нюху.

Близько 3% людей, які мали у дослідженні позитивний результат, повідомляли про принаймні один із симптомів. Лише 0,5% людей без позитивного результату заявляли про такі симптоми. Тож експерти зробили висновок, що в одного з 40 перехворілих симптоми коронавірусу тривали три місяці й довше.

Також аналіз показав, що жінки, люди віком 50-69 років та люди з іншими тривалими проблемами зі здоров’ям частіше матимуть довготривалі симптоми.

Крім того, у людей запитали, чи, на їхню думку, вони мали довготривалий ковід. Кожен дев’ятий респондент заявив, що пережив такий стан. Однак невідомо, які симптоми опитані зарахували до постковідного синдрому.

Експерти кажуть, що їхній висновок про те, що довготривалі симптоми зустрічаються у кожної сорокової людини, точніший за той, який вони зробили у квітні. Тоді заявили, що синдром може трапитися у кожного 10-го перехворілого.

Раніше українські медики зазначали, що у людей, які перехворіли на COVID-19, все частіше діагностують стенокардію та аритмію, легеневий фіброз, ураження міокарду, нирок, судинної та ендокринної систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Авжеж Показати IP 20 Вересня 2021 00:52
Захворів ще задовго до оголошення пандемії, відчув що почало ставати легше лише пару місяців тому. От і рахуйте. А ще кажуть що треба обов'язково вакцинуватися. Себе вколіть! А ще забули вказати панкреатити, виразки та масові проблеми з жовчним міхром. Зброя масового знищення вона все ж таки зброя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus