USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Дозвіл Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна: у Кремлі відреагували

17 Березня 2023 20:47
Речниця російського МЗС Марія Захарова відреагувала на те, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна «в контексті ситуації в Україні». Вона заявила, що на території Росії в цього органу «не має повноважень».

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди, передає ТСН.

«Це рішення для нашої країни не має жодного значення, зокрема з правової точки зору», – заявила Захарова.

Захарова також заявила, що «Росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов’язань щодо нього не несе. З цим органом Росія не співпрацює».

Речник Путіна Пєсков заявив, що «Росія, як деякі інші держави, не визнає юрисдикції Міжнародного кримінального суду», а рішення про ордер на арешт Путіна є «нікчемним».

Марія Львова-Бєлова заявила, що, крадучи українських дітей, вона таким чином допомагає громадянам Росії.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі заявив, що видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Окрім Путіна, суд видав ордер і на арешт уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової за «незаконну депортацію» українських дітей.

Судді визнали наявність «достатніх підстав вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за вчинення воєнного злочину незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до Російської Федерації на шкоду українським дітям».

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі сьогодні видав ордер на арешт Володимира Путіна, якого звинувачують у скоєнні воєнних злочинів в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus