USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Ордер на арешт Путіна видали довічно, – головний прокурор МКС

20 Березня 2023 16:40
Виданий у суді Гааги ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна – довічний. Його можуть відкликати лише за однієї умови.

Про це заявив головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан, передає 24 канал з посиланням на ВВС Radio 4.

Він зазначив, що для воєнних злочинів немає терміну давності.

Хан наголосив, люди повинні розуміти, що є закон і з владою приходить відповідальність. Прокурор уточнив, що ордер на арешт можуть відкликати, якщо Путін постане перед судом і судді закриють справу.

Як повідомляли, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Причина – незаконна депортація дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії.

Це означає, що Путіна мають заарештувати у 123 країнах світу. Це держави, які ратифікували Римський статут.

Офіс Генпрокурора України передав МКС понад 40 томів матеріалів. Мовиться про вивезення 16 тисяч дітей з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Однак ця цифра може бути набагато більшою.

Президент Володимир Зеленський заявив, що цей ордер – історичний момент. Саме з нього починається відповідальність диктатора.

Читати ще: У Кремлі підбирають наступника Путіну, – ГУР про ситуацію в Росії

Очевидно, що видача ордера МКС зробила вклад у руйнування образу Путіна та його «другої армії світу». Це морально вдарило по російському диктатору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ПТН ХЛО Показати IP 20 Березня 2023 16:51
і хай посадять пуйла довічно в саму сувору тюрягу!
Вікторія Показати IP 20 Березня 2023 17:51
Мильна бульбашка.....Але це так

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus