USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ДПА та ЗНО без проблем: у Луцьку запрацювала школа «Кевін»*

2 Березня 2021 08:59
У цій школі ламають стереотипи. Тут навчають не за стандартною шкільною програмою, а за авторською методикою – так, аби було цікаво, весело та зрозуміло. Викладачі та учні цієї школи звертаються одне до одного на ти, а на перервах проводять час у невимушеному спілкуванні за кавою та чаєм. Двері центру підготовки до ЗНО і ДПА «Кевін» гостинно відчинені для всіх, хто хоче скласти іспити на максимально високі бали.

Що ж потрібно, аби стати учнем цієї школи? Просто прийти!

До того ж, кожен може обрати для себе перше пробне заняття з одного із предметів – української мови, англійської мови, математики, історії, біології – абсолютно безплатно. Це для того, пояснюють у школі «Кевін», аби майбутні учні збагнули, чи підходить для них такий формат навчання.
Школі вже чотири роки. Уперше запрацювала вона в Одесі й на сьогодні має вже 25 філій по всій Україні. У Луцьку таку філію відкрили в листопаді минулого року за адресою вулиця Шопена, 22. І за цей короткий проміжок вона вже стала доволі популярною.

Засновник школи «Кевін» – Дмитро Воропаєв з Одеси. Свого часу молодий чоловік не зміг вступити до омріяного вишу – забракло балів. За рік він підтягнув знання і таки вступив. Відтак у нього виникла ідея допомагати майбутнім абітурієнтам готуватися до ДПА та ЗНО, аби вони могли скласти іспит на високі бали, й заснував цю школу.
«Особливістю школи є те, що в нас працюють молоді викладачі. Це дає певний рівень взаєморозуміння між учнями та наставниками, – розповідає помічниця керівника школи Юлія Левкова. – Наші викладачі зовсім недавно самі складали ЗНО, тож окрім того, що дають учням знання, розкривають їм і деякі секрети, діляться лайфхаками, як максимально добре написати тест. А ще вони – великі ентузіасти, мають більший потенціал і розмовляють з учнями однією мовою. Дітям з ними направду цікаво».

Крім того, діти, які в школі соромляться або бояться відповідати, у «Кевіні» активно працюють та демонструють чудові знання, знаходять нових друзів. Тут їх викликають до дошки не для того, щоб поставити двійку, а для того, щоб пояснити і навчитися не боятися відповідати та побороти страх перед ЗНО.
Отож, уроки в школі «Кевін» – українська та англійська мови, історія, математика, біологія, географія. Кожне заняття триває півтори години. До того ж, викладачі подають матеріал у цікавій формі, використовуючи сучасні засоби. До послуг учнів – нова аудиторія з проєктором, а всі необхідні для навчання матеріали вони отримують безпосередньо перед заняттями. А коли не потрібно нічого занотовувати, учні на уроці сидять, зручно вмостившись у кріслах-мішках. Сюди можна приходити навіть без зошита й ручки – у «Кевіні» подбали про все!
Групи учнів – невеличкі, зазвичай по шість осіб, а якщо вже дуже просять – то по вісім, але не більше, тож викладач має змогу кожному приділити максимум уваги та відповісти на всі запитання.

Варто додати, що вартість навчання у школі «Кевін» зовсім не кусається, як багато хто собі міг подумати. Місячний курс з одного предмету на 8 занять коштує 1200 гривень. Тобто середня ціна одного заняття – 150 гривень. Це навіть трохи менше, як платять репетитору за годину роботи.
Не секрет, що сучасні діти – здебільшого візуали, тобто інформацію засвоюють краще не на слух, а коли її підкріплено наочним матеріалом. У школі «Кевін» це врахували й активно застосовують сучасні технічні засоби навчання. Наприклад, на уроках історії учні переглядають ролики на конкретну тематику, що їх монтує сам викладач, аби можна було краще запам’ятати подану інформацію. Так само й на біології, українській мові, математиці, англійській мові – усе викладач демонструє через проєктор, по ходу пояснюючи матеріал.

Працює школа «Кевін» сім днів на тиждень: у будні – з 15:00 до 21:00, адже уроків у загальноосвітній школі ніхто не відміняв, а от у вихідні – з 9:00 до 21:00. Навчаються тут учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл та студенти коледжів, які також складатимуть ЗНО.
Чи є у школі «Кевін» домашні завдання? Звісно ж, є. Якщо виникають якісь питання, діти їх виконують або у групі, або ж безпосередньо перед уроком. Часто – разом із викладачем. Учителі школи «Кевін» – завжди на зв’язку й готові прийти на допомогу.
Окрім того, у школі «Кевін» проводять інтенсиви, воркшопи та неодмінно – пробне ЗНО, яке відбувається щодва місяці. Це все допомагає закріпити в пам’яті складні правила та формули. Інтенсиви включають вісім годин повноцінних занять. Під час таких занять діти працюють над темами, які їм незрозумілі чи важко даються. Воркшопи – чотиригодинні заняття із того, що недовчили або пропустили.

Якраз закінчився урок біології. Викладач Вадим Шепшелей – лікар-інтерн. Каже, від роботи з дітьми просто кайфує.
«До ЗНО дітей я готую вже три роки, почав це робити ще на шостому курсі вишу, – розповідає Вадим. – Для мене це спосіб урізноманітнити своє життя, тому що в лікарні у тебе дуже специфічна обстановка. Часто пацієнти – на негативі, ти постійно перебуваєш у стресі. А дуже хочеться переключитися. А заняття з абітурієнтами для мене якраз і є способом переключитися, адже з атмосфери, що пригнічує, ти потрапляєш до молоді, в якої горять очі, у якої купа енергії, яка прагне знань. Тож для мене це не лише робота, а ще й спосіб відпочити».
Як зауважує Вадим, відсутність педагогічної освіти – не недолік, а радше перевага. Адже він як викладач не зашорений шкільною програмою, а може подавати матеріал так, аби він був доступний кожному з його учнів. До того ж, бути на одній хвилі з підопічними, слухати ту саму музику, сидіти на тих самих сайтах, у соцмережах, ділитися з ними тим, що знаєш, – це дуже круто.

«Між учнем і шкільним учителем – кілометри відстані, між мною і нашими підопічними – буквально два метри», – усміхається Вадим.

Наступний за розкладом – урок математики. До нього саме готується викладачка, яку, зізнаємося, одразу ми сплутали зі старшокласницею. Це – четвертокурсниця математичного факультету
ВНУ Марія Оленюк.
«Мені дуже подобається, що методика викладання тут відрізняється від шкільної. Я хоч і вчуся на вчителя, та завжди знала, що у загальноосвітню школу не піду, бо там – застарілі методи викладання, а мені хочеться від цього відійти й подавати матеріал по-новому, – пояснює дівчина. – А в загальноосвітній школі є програма, і такого собі дозволити не можеш, на тебе постійно хтось буде тиснути і вказувати, як і що треба робити. Сама була школяркою і знаю, як можуть подавати матеріал у школі, та розумію, як його треба подати, щоб учні зрозуміли. Знаю, на чому вони можуть зупинитися, яких помилок припуститися. Працюємо, щоб цього не було. Мінімум теорії – максимум практики».
Марія зізнається: спочатку дуже боялася, що учні не сприйматимуть її як викладача. Але ці побоювання не підтвердилися.

Віка Кухарук і Юра Юскевич – студенти коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету. Цьогоріч на них також чекає складання ЗНО. Тож вирішили підтягнути знання у школі «Кевін». Власне, сюди прийшла Віка, а Юру вже привела, коли зрозуміла, що тут направду круто навчають.
«Мама прочитала про цю школу в інтернеті й запропонувала мені піти на пробне заняття. Спочатку я прийшла на англійську. Реально все було круто, мені дуже сподобалося, викладачка Настя дуже доступно усе пояснює, ми швидко засвоюємо нові знання, а це важливо, адже до ЗНО не так багато часу, – ділиться враженнями Віка. – Далі я пішла на українську мову, потім – на історію, математику. У результаті ходжу сюди на чотири предмети, які складатиму на ЗНО. І мені тут дуже подобається все: і атмосфера, і те, як учителі до нас ставляться та як навчають».
«Мене справді сюди привела одногрупниця Віка, – усміхається Юра. – І я про це жодного разу не пошкодував. Тут справді круто навчають. Спочатку я ходив на українську мову. А потім вирішив піти ще на історію та математику. Мені дуже сподобалися викладачі, я легко засвоював матеріал, тому буду й далі тут удосконалювати знання».

Віка і Юра прагнуть якнайкраще скласти ЗНО, аби після коледжу без проблем вступити до університету на державну форму навчання.

Одинадцятикласниця Богдана Гнатюк каже: у школі «Кевін» викладачі дуже доступно подають матеріал.

«Я ходила на репетиторство, тож можу порівняти спосіб та рівень викладання. Тут він – на порядок вищий, – усміхається дівчина. – Сюди мені порадила прийти мама. Вона промоніторила різноманітні пропозиції і сказала, що саме ця школа мені підходить. І не помилилася! Ходжу на заняття з математики, біології та української мови. Мрію вступити до медичного вишу та стати лікарем».
Дев’ятикласник Данило Греченюк збирається вступати до медичного коледжу, тож підтягнути біологію для нього – завдання номер один. Також покращує знання з української мови.

«Ходжу сюди майже місяць, і за цей час повторив уже майже весь матеріал», – каже хлопець.

«Сьогодні я на занятті вперше, прийшла на пробне з математики, – усміхається одинадцятикласниця Таня Баранчук. – Цю школу знайшла мама. А їй я довіряю як нікому, тому вирішила спробувати, як піде навчання. Але вже бачу, що мені тут сподобається».
«Цю школу обрав, щоб підготуватися до ЗНО з математики, – каже другокурсник технічного фахового коледжу ЛНТУ Саша Степюк. – Мені дуже подобається працювати в колективі. А ще приваблює те, що тут викладачі напрочуд доступно пояснюють матеріал».
Десятикласниця Даша Плотнікова та одинадцятикласниця Євгенія Хомутінкіна у школі «Кевін» не так давно. Але, кажуть дівчата, за цей час вони суттєво підтягнули знання.
«Пів року готувалася до ЗНО самостійно. Але математика та англійська були проблемними, тому й прийшла сюди, – ділиться Женя. – І вже бачу результат. У цій школі дуже круті викладачі».
«Що раніше почнеш готуватися до ЗНО, то краще, – вважає Даша. – Тому я вже з десятого класу серйозно взялася за навчання. У цій школі мене приваблює те, що вчителі дуже доступно подають матеріал».

А ще всі без винятку учні школи «Кевін» кажуть: їм дуже подобається те, що тут панує дружелюбна атмосфера, викладачі використовують такі засоби, завдяки яким вчитися й дізнаватися щось нове хочеться ще більше, діляться з ними власними лайфхаками і просто – дружать.
У школі «Кевін» кажуть: аби добре підтягнути знання, не варто відкладати навчання в далеку шухляду. Адже часу до іспитів лишилося не так уже й багато. Тому, шановні майбутні абітурієнти, збирайте силу волі в кулак – і гайда на навчання до «Кевіна». Тут знають, як зробити навчальний процес цікавим та пізнавальним, аби на ДПА чи ЗНО не довелося панікувати. У результаті отримаєте не тільки міцні знання, а й студентський квиток омріяного вишу!

Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті школи «Кевін» lutsk.shkolakevin.com.ua, на сторінках у фейсбуці та інстаграмі, або ж зателефонувавши на номер (063) 655 30 00.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Березня 2021 11:00
ЗНО в житті не знадобиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus