USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скасували випускний іспит з англійської у формі ЗНО

11 Жовтня 2015 13:33
Міністерство освіти і науки прийняло рішення про відміну проведення державної підсумкової атестації учнів 11 класів з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідний наказ підписано міністром освіти і науки Сергієм Квітом.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про нововведення для вступників. Так, по три предмети ЗНО, які будуть зараховуватися як результати обов’язкової підсумкової державної атестації, складатимуть випускники цього навчального року.

Окрім того, раніше повідомлялося, що іспит з англійської мови стане обов'язковим для всіх випускників шкіл.

Згідно із затвердженими міністерством змінами, державна підсумкова атестаціїя з іноземної мови у 2015/16 навчальному році залишиться обов’язковою, однак проводитиметься навчальними закладами самостійно і не у формі ЗНО.

Інші два предмета державної підсумкової атестації учнів 11 класів (українська мова та математика / історія України) проводитимуться у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

У МОН зазначають, що таке рішення ухвалене враховуючи звернення громадських організацій, батьків та учнів.

Причину скасування проведення ДПА у формі ЗНО з іноземної мови пояснив перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

З її слів, проведення державної підсумкової атестації з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання скасоване у зв'язку з тим, що УЦОЯО не має можливості перевірити навички говоріння у випускників.

"Щодо паніки про скасування обов'язкового ЗНО з іноземної мови: без паніки! Початково повідомлялось, що у 2016 році обов'язковою буде державна підсумкова атестація у форматі ЗНО. Це не скасовується: на ДПА будуть використовуватись тести подібні до ЗНО", - пише Совсун.

"Проте ДПА включає в себе ще два елементи - аудіювання і говоріння, яких в ЗНО не було. Апробацію проведення масового аудіювання так само УЦОЯО забезпечить під час ДПА, а от говоріння у цьому році УЦОЯО перевірити не може - тому це робитимуть школи", - зазначила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, підкресливши, що для вступу до ВНЗ зовнішнє оцінювання буде проходити у форматі 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2015 17:21
ВН,.это у вас традиция, писать статьи, опровергающие их заголовки?
мама Показати IP 11 Жовтня 2015 17:56
Скасували бо рівень викладання у школі дуже низький.
вчителька Показати IP 11 Жовтня 2015 21:38
скасували,бо злякались вузи, що не наберуть студентів процентів 40 зно з англійської не здалиб.
мама Показати IP 13 Жовтня 2015 08:56
це ж теба було стільки грошенят на репетиторство .......дарма ввалити=(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus