USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Деякі репетитори забирають бали в учасників ЗНО: як це працює

29 Липня 2020 07:40
Є такі ситуації, коли репетитори щороку складають тести ЗНО на високі бали. Відтак репетитори хизуються максимальними балами на тестуваннях і пропонують свої послуги. Однак таким чином насправді вони забирають бали у інших учнів, адже система визначення лідерів тестування є рейтинговою.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, передає 24 канал.

За його словами, про це свідчить аналіз результатів учасників ЗНО, які отримали 200 балів.

«Серед осіб, які отримали 200 балів, є достатньо велика кількість випускників минулих років. Ми проаналізували їхні дані. Виявляється, що деякі з них обрали для складання ЗНО один предмет, вік – за 30. Більше того – дехто складає ЗНО щорічно останні 4 роки», – зауважив Сидоренко.

Він також повідомив, що на одному із сайтів з онлайн підготовки до ЗНО у Полтавській області, «усі ці 200-бальниці пропонують свої послуги і вказують, що вони склали цьогорічне ЗНО на 200!»

Директор Харківського РЦОЯО зазначає: аби довести свою професійність, не варто витрачати кошти платників податків. Адже тестування проводять за рахунок бюджету. І найважливіше – такі «успішні репетитори» забирають високі бали в учнів.

«Учні мають знати, що деякі їхні репетитори забирають у них бали. Дуже хочеться позбавити репетиторів сенсу хизуватися сертифікатами і змагатися зі своїми учнями», – наголосив Сидоренко.

Порогові бали ЗНО цього року

Нещодавно експертна комісія визначила мінімальну кількість тестових балів
ЗНО, з якими можна вступати до університетів. Окрім того, після їхнього визначення стало зрозуміло, скільки абітурієнтів цьогоріч не впоралися із завданнями.

українська мова і література – 22, поріг «склав/не склав» не подолали 8,32% учасників тестування,

історія України – 25, поріг не подолали 13,19%,

біологія – 22, поріг не подолали 5,51%,

англійська мова – 17, поріг не подолали 7,35%,

німецька мова – 17, поріг не подолали 11,4%,

французька мова – 17, поріг не подолали 7,8%,

іспанська мова – 17, поріг не подолали 11,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus