USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Дріп-кава, спешелті, ексклюзивні бленди. В центрі Луцька відкрилася кав'ярня IDEALIST COFFEE CO.*

21 Вересня 2021 11:28
Кавова компанія IDEALIST COFFEE CO. донедавна була представлена лише у містах-мільйонниках, де можна було спробувати ексклюзивну каву спешелті, яку там готують. Минулого тижня заклад цієї мережі відкрився у центрі Луцька, тож містяни уже мають змогу оцінити весь спектр смаку якісної, відбірної кави, яку так цінують любителі цього напою.

Кав’ярня IDEALIST COFFEE CO. у Луцьку розпочала роботу за адресою проспект Волі, 8. Посмакувати ексклюзивними сортами улюбленого напою мільйонів з вишуканими десертами лучани зможуть щобудня з 8 до 22 години, а в суботу та неділю – з 9 до 22 години.
«Ми фокусуємося на розвитку кави спешелті. Це зерно принципово якісніше, походження якого легко відстежити, воно росте в певних регіонах і має спеціальні властивості. Це 100% арабіка, особливості смаку якої залежать від висоти вирощування, від теруарних умов, країни походження. У всіх наших кав’ярнях ми готуємо каву тільки спешелті. І я впевнений, що гості луцького закладу зможуть точно відчути різницю між базовою комерційною кавою і спешелті, яку можна скуштувати тут», – переконаний засновник компанії IDEALIST COFFEE CO., уродженець Луцька Сергій Корецький.
Кавова компанія IDEALIST COFFEE CO. на ринку – з 2019 року, сьогодні в мережі діє 14 закладів, включно з луцьким. Це повноцінна кавова компанія, яка займається усім процесом кавової індустрії: від вибору зеленого зерна, його підготовки та обсмаження. Кав’ярні, каже Сергій Корецький, – це вже квінтесенція цього процесу, коли відвідувачі можуть спробувати яскравий смак спешелті кави в напоях. Він розповідає: назва IDEALIST – це не претензія на ідеальність, а навпаки – це про прагнення до досконалості, про бажання постійного вдосконалення, це каталізатор щоб не розслаблятися й тримати високий рівень. Недарма літера S у назві – перевернута. Це такий натяк на те, що нічого ідеального в світі немає, але це привід до цього прагнути.
Досі заклади IDEALIST COFFEE CO. були лише в містах-мільйонниках. У Луцьку вдалося відкрити кав'ярню на умовах франшизи.

«Це перший заклад на умовах франшизи і перший заклад не в місті-мільйоннику. І для мене дуже символічно, що це сталося в Луцьку – місті, де я народився та виріс. Я вдячний партнерам, які спільно зробили цей заклад. Вдячний за їхню ініціативу, за те, що вони з величезним задоволенням вкладали в цей заклад не тільки кошти та час а й душу, зусилля, щоб лучани і гості міста змогли насолоджуватися яскравим смаком кави спешелті», – наголошує засновник компанії і додає: це перший досвід роботи на умовах франшизи, тож цей заклад по-своєму унікальний не лише для Луцька, а й для всієї компанії.
Власницею луцького закладу стала Ангеліна Богданович, дружина директора Будівельної компанії «Інвестор» Андрія Разумовського. Саме вони ризикнули спробувати себе в новому бізнесі.
«Ініціатива належить моєму чоловікові, адже з Сергієм ми добре знайомі. Нам дуже подобаються кав’ярні IDEALIST COFFEE CO. і хотілося, щоб такий заклад відкрився й у рідному Луцьку. У нас навіть не було сумнівів, яку саме відкривати кав’ярню. Ми одразу ж хотіли, щоб це був тільки IDEALIST COFFEE CO.», – розповідає вона.
«Я п’ю каву без цукру і люблю відчувати й насолоджуватися справжнім її смаком. Тож можу упевнено сказати, що досі в Луцьку такої кави не було», – додає Андрій Разумовський.

До реалізації ідеї підключили й відомого луцького ресторатора Сергія Капацину, який має досвід не одного успішного проекту в Луцьку. Нині він – керуючий справами закладу.

«Сюди треба приходити по емоції. Ми серйозно підійшли до концепції закладу, знаючи вибагливу луцьку публіку. Ми готові дивувати й радувати відвідувачів і вранці, і в обід та ввечері», – резюмує він.
Власне, саме тому в кав’ярні IDEALIST COFFEE CO. можна спробувати не лише ексклюзивну каву, а й повноцінні сніданки цілий день, салати, перші та другі страви, які є в меню. І, звісно, десерти на будь-який смак для найвибагливіших солодкоїжок.
Десерти, якими можуть смакувати гості закладу, розробляє відома кондитерка Мар’яна Богданович, сестра Ангеліни. Донедавна ці смаколики можна було скуштувати лише на замовлення. Якість та поєднання смаків цих десертів відомі вже на просторах нашого міста і встигли зарекомендувати себе як найкращі.

Така сімейна колаборація, судячи з відгуків у соціальних мережах, уже залишила приємні смакові враження у гостей.
Проте найголовнішу скрипку тут все-таки грає кава. Стартує кав’ярня з того, що тут можна скуштувати моносорт з Колумбії, який, на думку Сергія Корецького, має найяскравіший смак. Тож гості зможуть відчути суттєву різницю між цією кавою і тими напоями, які куштували досі в інших кав’ярнях.

Загалом у мережі кав’ярень IDEALIST COFFEE CO. є сім видів спешелті кави, які пропонує компанія як базовий асортимент. Буде тут і власний бленд різних сортів арабік, який шукали, експериментуючи і змішуючи різні смаки, аби отримати збалансований та яскравий смак. До слова, на першому місці за продажами в кав’ярнях IDEALIST COFFEE CO. – фільтр-кава без молока, що свідчить про те, що гості цінують зусилля, які вклала компанія в пошук направду якісного й ексклюзивного продукту.
«Статистика свідчить, що на першому місці у світі – кава з молоком, але в наших закладах фільтр-кава за продажами зайняла позицію номер один. І це круто, бо люди, які спробували і відчули чистий, якісний, яскравий смак кави, уже не п’ють базового американо, а віддають перевагу фільтр-каві. Адже після того, коли через змелену каву проходить гаряча вода, в результаті ми отримуємо збалансований, однорідний смачний напій. Сподіваюся, що фільтр-кава в Луцьку також набуде популярності. Тут буде у вільному доступі кілька сортів фільтр-кави, щоб людина могла спробувати по ковтку сорту з, наприклад, Руанди, Колумбії і зрештою обрати горнятко того, який більше до вподоби, й насолоджуватися напоєм», – переконує Сергій Корецький.
В кав’ярні можна буде придбати моносорти та ексклюзивні бленди кави для того, щоб приготувати каву вдома чи на роботі. Також тут є і дріп-кава у пакетиках, яка зберігає смак і властивості меленої кави і яку можна брати з собою навіть у подорожі.

Дріп-кава – це кава, запакована у індивідуальний пакетик, вкладений в обгортку, наповнену інертним газом, аби вона не контактувала з киснем. Адже будь-яка мелена кава з супермаркету після відкриття пачки з кожним днем стрімко втрачає смак і властивості. А запакована кава в дріп пакетах таким чином залишається якісною дуже тривалий час. Крім того, це найлегший спосіб приготування фільтр-кави у будь-яких умовах: вдома, на роботі, в літаку чи у горах.
Для того щоб приготувати смачну дріп-каву, достатньо мати з собою високу посудину і гарячу воду. Потрібно відкрити упаковку, поставити пакетик у чашку, аби він не торкався дна, і за три-чотри підходи потрохи влити 180-200 мілілітрів гарячої води. До слова, для заварювання кави не бажано використовувати окріп температурою 100 градусів: після закипання варто зачекати хвилини дві, аби температура знизилась до 95-92 градусів. Це ідеальний температурний режим, за умов якого смак напою максимально розкриється. По тому треба лише викинути пакетик з кавою і насолоджуватися. Крім того, будь-яку каву варто пити не одразу ж після приготування, а важливо дати напоєві постояти хвилину-півтори, щоб смак розкрився повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сталін Показати IP 21 Вересня 2021 21:26
98% лучан пофік на Ваш дріп...
Джек Показати IP 23 Вересня 2021 09:10
Знову облущені стіни і залізні стульчики.ще й парковки-нуль. Назаробляють на каві від прохожих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus