USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Дрони, роботи, екскурсії та смаколики: у ВНУ відбувся Open Day 2024

2 Березня 2024 18:28
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося масштабне знайомство із майбутніми абітурієнтами, які завітали до університету Лесі Українки на Open Day 2024.

Про це повідомили на сайті вишу.

Основна програма дійства відбувалася 2 березня в навчально-бібліотечному корпусі на вулиці Винниченка, 30а. У холі представники всіх факультетів та структурних підрозділів облаштували локації, де учні могли поспілкуватися зі студентами та викладачами обраного факультету, отримати відповіді на свої запитання, побачити різні цікавинки.

Зокрема студенти й викладачі з Навчально-наукового фізико-технологічного інституту вчили школярів керувати дронами та показали сконструйованих роботів, представники факультету хімії та екології показували різноманітні досліди, на локації медичного факультету гості могли ознайомитися із медичними приладами, навчитися надавати першу допомогу, студенти юридичного факультету розповідали про роботу експертів-криміналістів та ознайомили із обладнанням, призначеним для виявлення і збору речових доказів на місці події для подальшого проведення експертиз і досліджень.
Читати ще: У Лесиному виші відбулися традиційні читання, присвячені пам’яті колишнього ректора

Студенти-біологи продемонстрували зразки флори та фауни Волинського регіону та України, представники факультету філології та журналістики підготували для учнів цікаві завдання на знання мови, а майбутні психологи проводили для охочих спеціальні тести.
Варто зазначити, що організатори Дня відкритих дверей були приємно здивовані великою кількістю учнів шкіл з різних куточків Волині, які зацікавлені вступом до університету імені Лесі Українки та хотіли дізнатися більше про навчання в ЗВО.
У бібліотеці вишу, де відбувалося спілкування з ректором, гості слухали виступи представників навчального закладу з трьох поверхів.

Опісля учні, які завітали до університету, мали змогу познайомитися із ректором Анатолієм Цьосем, проректорами, деканами та викладачами.
На початку зустрічі всі присутні вшанували пам’ять воїнів, які віддали життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України й подякували тим, хто зараз обороняє нашу державу від російських агресорів.

Тема спічу Анатолія Цьося – «Чому я обираю університет Лесі Українки?»
«Свого часу я обрав тоді ще Луцький педагогічний інститут імені Лесі Українки і не помилився та жодного разу в житті не пошкодував, що закінчив цей навчальний заклад. Є багато позитивних моментів, які роблять наш університет найкращим, і зараз я буду вас у цьому переконувати», – сказав Анатолій Цьось та розповів майбутнім випускникам шкіл Волині про конкурентні переваги навчального закладу.
Читати ще: Правильні пріоритети – позитивний результат: ВНУ – в переліку 600 найкращих вишів Європи

Ректор зазначив, що ЗВО посідає 10 позицію у рейтингу класичних університетів України та 17 сходинку у консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України. Також гості університету дізналися про впровадження елементів дуальної освіти, програму «Подвійний диплом» та безплатне навчання за кордоном, академічні обміни і програму Erasmus+.
Читати ще: Дуальна освіта: студентка ВНУ поєднуватиме навчання з роботою

Очільник університету розповів і про студентське дозвілля в навчальному закладі, волонтерську діяльність та допомогу Силам оборони України.
На завершення свого виступу Анатолій Васильович запросив до себе свою команду та познайомив з нею майбутніх студентів: «Це той колектив, який здійснює загальну координацію та управління університетом».
Потім з учнями поспілкувався відповідальний секретар приймальної комісії Олег Дикий, який розповів присутнім про позитивну динаміку кількісного показника абітурієнтів протягом кількох років, а також про тонкощі вступної кампанії у 2024 році, нові та старі освітні програми навчального закладу, реєстрацію та складання НМТ, обрахунок конкурсного бала, пільги під час вступу та багато іншого.
Студенти університету розважали присутніх вокальними, танцювально-хореографічними композиціями та інструментальними номерами. Також гості могли поласувати спеціально приготованими смаколиками.

Опісля відбувся кампус-тур університетом та безплатна екскурсія в Луцький замок та підземелля Старого міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 2 Березня 2024 19:10
викладачі зі зарплатою 7 тисяч..
бабо до дідо Показати IP 2 Березня 2024 20:07
це лише офіційна частина заробітків, крім цього ще є хабарі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus