USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Друг Саши-«стоматолога» став «куратором» Укрзалізниці?

14 Травня 2017 16:37
Кадрові рокіровки в «Укрзалізниці» можуть свідчити про появу на підприємстві нового «смотрящего».

Про це пише Ігор Петренко на сайті «depo.ua».

Як обурюються користувачі у соцмережах, Андрій Альоша, людина Олександра Януковича, в минулому донецький депутат, став негласним «куратором» Укрзалізниці. Відтак, варто очікувати, що його кадри там швидко приберуть все до своїх рук.

«Укрзалізницю» постійно переслідують кадрові скандали. Досі найгучніший – поява у наглядовій раді підприємства виконувача обов'язків директора з безпеки, колишнього чернівецького «убопівця» Миколи Немцова. Проте час не стоїть на місці, й по резонансності його цілком здатен перебити інший скандал. Цього разу з – «донецьким» присмаком.

У лютому заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк попереджав: відповідальна за корпоратизацію «Укрзалізниці» Єлизавета Пушко-Цибуляк має сумнівну репутацію. «Я знаю про діяльність цієї людини на посаді заступника голови військово-цивільної адміністрації Луганської області. Я бачив акт Рахункової палати, де відображені чіткі порушення під час роботи цієї людини. У нас відповідати за корпоратизацію буде людина, яка не має елементарного уявлення про це», ― казав тоді пан Лавренюк.

Хто ж ця пані Єлизавета? На її призначення в січні у залізничне відомство відомий блогер Сергій Іванов відреагував наступним чином: «Пані Пушко-Цибуляк, яка разом з Тукою провертала корупційні схеми на Луганщині, долучилась до команди реформаторів «Укрзалізниці» у якості начальника Департаменту корпоративного управління, у зв'язку з чим я маю одне просте запитання до менеджменту «УЗ». WTF?. Себто, що це за ф*гня».

Аби в цьому розібратися, повернемося у часи керівництва Луганською ВЦА Георгієм Тукою. У лютому 2016 р. депутат Лисичанської міської ради від «БПП «Солідарність» Віталій Шведов розповів, що регіоном фактично керує «смотрящий» Януковича-молодшого Андрій Альоша. «У першій половині лютого цей загадковий персонаж у супроводі охоронця, приїхав на Chevrolet Suburban, номер 0001, і дозволив собі «строїти» прямо в адміністрації першого заступника голови, бютівця Пушко-Цибуляк Є.М., при цьому немає ніяких заперечень ані з боку першого заступника, ані з боку керівника-бютівця. І заяв силовикам також не надходило. Цей загадковий пан - Альоша Андрій Миколайович, керівник фінансово-промислової групи ДМС, президент федерації рукопашного бою Донецької області», - розповів Шведов.

За словами депутата, Альоша - людина Юри Єнакіївского (Іванющенка) і Саші Стоматолога (Януковича). На початку 2014 року його призначили радником голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка з питань взаємодії з бізнесом та залучення інвестицій. «Давно вважається «смотрящим» у Запорізькій області. Що додатково було підкріплено внутрішніми документами Партії регіонів. Іншими словами, кризовий менеджер Партії регіонів», уточнив депутат.

Нікуди Альоша не зник і після Майдану. Вочевидь, завдяки гарним друзям нагорі владної піраміди. Так, у 2015 році його структура освоїла 14 млн. в Артемівську, писали ЗМІ. «Як форма взаємовигідного співробітництва, Альоші віддана Луганська область для розставляння своїх людей на посади замість місцевих. Схема повністю ідентична Запоріжжю і Мелітополю», стверджував Шведов.

На доказ своїх слів він навів прізвища призначенців на Луганщині: керівником Служби автомобільних доріг України в Луганській області став чиновник із «клану» Януковича Володимир Балера, не офіційним куратором Служби автомобільних доріг України (САДУ) і Облавтодору є колишній начальник Служби автомобільних доріг України в Харківській області Костянтин Микуленко, який належить до групи екс-«регіонала» Демішкана і так далі. Кажете, люстрація? Ні, не чули.

Скандал з Альошиними кадрами став ключовим у зміні керівництва Луганської ВЦА. Тука повернувся до Києва, де отримав тепле місце заступника міністра з питань окупованих територій, а новий очільник області Юрій Гарбуз звільнив і Пушко-Цибуляк, й багатьох призначенців «смотрящого» Альоші. Влітку минулого року згадуваний вище блогер Іванов писав про неї: «Пушко-Цибуляк була помічена на заході, де брали участь відразу три представника «Опозиційного блоку» - Наталія Королевська, Сергій Дунаєв і Юрій Павленко, а також Марина Дедушева, глава ілюзорної партії екс-глави Мінсдоху Олександра Клименка. За свою роботу Пушко-Цибуляк удостоїлася персональної похвали від нардепа Королевської».

І ось у січні цю пані, яку називали головним комунікатором між Альошою і Тукою, призначають до «Укрзалізниці». Як наголошує автор, відомство очолює поляк Войцех Бальчун, якого називають великим реформатором вітчизняної транспортної галузі. «Щодо кадрових призначень, вони божевільні. Ми мали якихось дивних офіцерів з безпеки, які зараз звільнені, ми маємо цікаві призначення в Департамент стратегічного розвитку, якась пані Пушко-Цибуляк, відома особистість з Луганської області, напевно, виграла в прозорому і чесному конкурсі», - обурився міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Особистість, як видно, дійсно відома. Приміром тим, що вже після звільнення в її кабінеті була знайдена схема розподілу сфер відповідальності з прізвищами людей Альоші та їх кураторами від такої собі консалтингової фірми Radimar Consulting Group, афельованої з компанією DMS, власником якої є той самий Альоша.

У контексті цієї фірми згадується такий собі Смирнов Євген Валерійович. З Донецька. Можливо це й збіг, проте повний тезка цього Смирнова, і до того ж земляк, претендує на посаду першого заступника директора «Укрзалізниці» в Донецькій області. Принаймні, на сайті е-декларування легко знайти інформацію про таку особу.

Діловий партнер Альоши - директор агенції «Борди України медіа». В разі, якщо йдеться про одного й того ж Смирнова, тоді маємо просто епічний приклад «ватника».
Зі статті на сайті компанії DMS Андрія Альші

Який, завдяки зв'язкам має всі шанси стати першим заступником керівника залізниці на Донеччині. То ж слідом за Івановим спитаємо у польського «реформатора»: WTF?
(Фото, оприлюднене Сергієм Івановим)
(Фото з соцмереж)


А, враховуючи, що кадри «смотрящого» мають звичку тягнути один одного, не важко зрозуміти: скоро в «Укрзалізниці »спливуть й інші «нашкварені» персонажі. То ж мисливцям за корупціонерами роботи вистачить...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Травня 2017 17:55
опоблок піднімає голову і розпускає щупальці. мабуть не без благословіння з банкової. що помінялось крім прізвища херанта ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus