USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Другий молитовний сніданок Волині: хто завітав і кому допомагали його учасники. Фоторепортаж

1 Червня 2019 19:02
Більше двохсот учасників зібрав Другий молитовний сніданок Волині. Гостей об’єднала благородна мета – молитва до Бога та допомога перинатальному центру, який незабаром розпочне роботу в Луцьку.

Чим особливі молитовні сніданки і для чого їх організовують

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини радник Луцького міського голови та голова організаційного комітету Ігор Поліщук, молитовні сніданки – це багаторічна традиція, адже вони проводяться у США вже більше 60 років. Перший такий захід був організований президентом США Дуайтом Ейзенхауером у 1953 і з того часу молитовні сніданки проводять постійно. Це – традиція десятків країн світу, покликана об’єднати людей задля молитви Богу та доброї справи.

В Україні цьогоріч молитовний сніданок відбувся восьмий раз поспіль, а от у Луцьку ця традиція зародилася нещодавно – лише рік тому.

Незважаючи на це, якщо минулого року на придбання гемоаналізаторів для раннього виявлення у дітей онкологічних захворювань крові вдалось зібрати 514 тисяч 830 гривень, то цьогоріч лише одна пожертва вже майже вдвічі перевищила загальний обсяг всіх, зібраних минулоріч.

Зокрема, голова Волиньради та засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця під час урочистої промови зазначив, що Фонд жертвує на потреби Волинського перинатального центру 1 мільйон гривень.

На що збирали кошти цьогоріч

Відкриваючи Другий молитовний сніданок, виконувач обов’язків генерального директора Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська зазначила, що відкриття унікального та надсучасного перинатального центру в Луцьку – вже на фінішній прямій. Проте без допомоги благодійників – не обійтись.

Читайте також: «Будинок щастя»: чому волинський перинатальний центр – унікальний для України

«Нам не вистачає дороговартісного дихального апарату. Таке обладнання допоможе зменшити захворюваність та інвалідність недоношених дітей. Тому я від імені колективу, майбутніх і теперішніх мам, прошу вас долучитися до цієї доброї справи», – закликала пані Горавська.

Хто завітав на Другий молитовний сніданок Волині

Серед почесних гостей цьогорічного дійства – координатор Національного молитовного сніданку США Даг Бьорлі, координатор молитовних сніданків у США Михайло Жовнір.

Загалом, Молитовний сніданок зібрав більше двохсот гостей. Це представники різних релігійних конфесій, бізнесу, учасників АТО, медиків, педагогів та громадськості. Нардепи, депутати місцевих рад, чиновники й посадовці та волиняни, які працюють на розвиток області.

Подробиці – у фоторепортажі Анастасії Альошиної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus