USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Дрифт на засніженій трасі. Біля Луцька водії вправлялись у контраварійному водінні

27 Січня 2021 13:23
Минулими вихідними на території колишнього Луцького аеропорту в Крупі було людно. За два дні тут побувало близько 50 автомобілістів, які тренувалися у дрифті та контраварійному водінні.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів член ГО «Волинський Автомобільно - Мотоциклетний Клуб - West Level», майстер спорту автоспорту, автогонщик Ярослав Крищук. Співорганізатором заходу було ГО «Об’єднання жінок за кермом «Я Водійка».

Дрифт – це аж ніяк не розвага, а спортивна дисципліна і техніка проходження поворотів та вид автоспорту, де автомобілісти проходять повороти у керованому заносі на максимально можливій для утримання на трасі кута швидкості. Взимку для таких заходів недостатньо мати підготовлену трасу, потрібні й відповідні умови: сніг, ожеледиця. Такі тренувальні збори, зазначає Ярослав Крищук, допомагають водіям вправлятися в контраварійному водінні. Для цього за домовленістю з власниками території на колишній злітній смузі організовують трасу спеціальної конфігурації, щоб водії могли показати навики та потренуватися на своїх авто, відчути, як автомобілі поводяться в тих чи інших ситуаціях.
«Кожне авто себе показує на дорозі по-різному. І кожний водій має знати, як поводить себе його автомобіль в тій чи іншій ситуації. Для цього ми й організовуємо такі тренування. І хоч, до прикладу, в нових автомобілях є системи безпеки, які допомагають в керуванні, іноді ці системи дають збій і треба вміти зреагувати. Хлопці, зазвичай, їздять без тих систем, щоб усвідомити, як правильно керувати автомобілем, коли його починає на засніженій трасі заносити чи розвертати», - зазначає Ярослав.
В автоклубі є не тільки автолюбителі, а й майстри спорту, чемпіони України з автоспорту. Разом з ними приїжджають потренуватися водії на найрізноманітніших автомобілях: від тих, які коштують кількасот доларів, до автівок вищого класу за кілька десятків тисяч доларів. На тренування запрошують і представників поліції, але поки що ті не брали участь.
Загалом за два дні на цих зборах побувало близько 50 автомобілістів, каже Ярослав Крищук. На другий день учасники автоклубу тренувалися разом із представницями ГО «Об’єднання жінок за кермом «Я Водійка», які стали співорганізаторами заходу.

Очільниця організації Тетяна Могилецька зазначає: такі тренування корисні усім, хто їздить за кермом, незалежно від стажу.

«Коли суха погода, ми тренуємось по паркуванню, по джимхані (спортивний проїзд маршруту з перепонами – ред.). Коли сніг, ожеледиця - то тренуємося, як увійти в поворот і вийти з ситуації, коли машину занесло. До нас приїжджають водійки, які мають і місяць стажу за кермом, і 10 років. Таке тренування в екстремальних погодних умовах потрібно завжди, бо можна їздити 5 років і не знати, як виходити з заносу. Спочатку ми розповідаємо теоретичну частину, кілька разів проїжджаємо по кругу, щоб запам’ятати трасу, а потім наші водії пробують її проїхати самостійно. Водії на таких заходах вивчають, як поводяться їхні автомобілі в таких ситуаціях. Бо одне авто має систему безпеки і по-своєму себе поведе, в інших такої системи безпеки немає. Тому це дуже добре, коли водій чи водійка може приїхати на такий майданчик, де сніг, ожеледиця, і потренуватися, вивчити свій автомобіль», - зазначає вона.
Зазвичай такі тренувальні збори організовують на вихідні, зазначають організатори. Але через те, що не завжди можна передбачити сприятливі погодні умови, повідомлення про збори у соцмережах з’являються за день-два до події.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Онаній Показати IP 27 Січня 2021 14:00
мамкіні дристєри=)
Анонім Показати IP 27 Січня 2021 14:12
Жигуля і так розвертає на рівній дорозі.
Анатолій Показати IP 27 Січня 2021 15:29
Дрифт це контраварійне водіння? Зустрічайте на дорогах і в кюветах дрифтерів які думають що все вміють.
SVV Показати IP 27 Січня 2021 17:56
Що Ви пишете. Це свідомі люди, які захотіли "подуркувати", і виїхали за межі міста, на закриту територію. Вони ж не по Луцьку ганяли, як деякі при******.
Гріша з Крупи Показати IP 27 Січня 2021 19:17
А чого в дівчонок після дрифту ноги хрестиком ? Случайность ? Не думаю !
Тетьяна Показати IP 29 Січня 2021 11:06
Одні панти навіжених гонщиків. Правда в цьому є один плюс, що ці навіжені гонщики не будуть я надіюсь тепер ганяти по людних місцях і збивати людей і лампадки..
Степан Показати IP 4 Лютого 2021 20:13
Хтоб там і що не говорив, але такі драфти мають позитивне значення, адже водії набираються досвіду в котраварійному водінні автомобіля в зимових умовах. Та й випускання "пару" з деяких гарячих голів сприяє безпеці руху на дорогах.Тому автомотоклуб виконує статутні умови...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus