USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Які авто стали найшвидшими на дрег-рейсингу на Волині

25 Травня 2015 08:47
Машинами, які на змаганнях із дрег-рейсингу під Луцьком показали найкращі результати, стали Porsche 944, Seat Ibiza та Lada «вісімка». Кожна у своїх класах.

Так, у класі об’ємом двигуна до 1,6 літра переможцем став Микола Козлітін на своїй Ладі «вісімці» (ВАЗ 2108).

Ще одним переможцем автоперегонів, причому відразу у трьох класах – до 2.0, 2.5 та 3.0 літрів став Дмитро Ярощук на Seat Ibiza 2.0 із 211-ма «конячками».



Хлопець розповів, що на автоперегонах вже не вперше – регулярно бере у них участь на території всієї України з 13-ти років. Мама ж Дмитра додає, що за кермом її син ще з меншого віку – шести років. Тренується тут же, на території колишнього аеродрому в селі Крупа.

«Дрег-рейсинг для мене – це улюблене хобі, – зізнається Дмитро. – А в житті я працюю на фірмі, яка займається експортом біопалива, що має мало спільного з автоперегонами», – сміється хлопець.

На прохання репортера Інформаційного агентства Волинські Новини Дмитро розкрив декілька секретів того, що треба зробити, щоб авто було «виграшним» у перегонах. «Перш за все, – пояснив гонщик, – варто поставити потужний двигун із вдосконаленою системою вприску; також важливою є вага авто – чим воно легше, тим для перегонів це краще. Ось, наприклад, авто із двигуном у 200 кінських сил швидше розженеться до 100 кілометрів з вагою у півтори тонни, ніж дві.



Для того ж, щоб зробити ваше авто максимально легким та водночас міцним, треба використовувати у ньому матеріали з карбонового волокна – зробити такими двері, крила, бампера, капот та багажник. І насамкінець, – підсумував мовець, – невід’ємною частиною потужного двигуна є його турбіна».

Ще одним переможцем змагань, але у класі більше 3.0 літрів став Андрій Владимов на своєму Porsche 944 із двигуном 2,5 турбо потужністю у 700 кінських сил.



Чоловік розповів, що він та його команда «VLADIMOVMOTORSPORT» беруть участь у подібних змаганнях з 2000-го року, а 2003-го він виграв Чемпіонат України в класі STREET RWD, причому були це не одиничні змагання, а ціла серія у різних містах України – Львові, Києві, Харкові, Одесі тощо.

На запитання, чому в його авто демонтована передня фара, Владимов пояснив: «Ми це зробили для кращого охолодження двигуна. На швидкості через цей отвір надходить додаткове холодне повітря, яке цьому і сприяє».



Зазначимо, що рекорд треку з результатом у 12.97 секунди Андрій Владимов поставив, змагаючись із Дмитром Голубом. Останній був на Bentley.



Насамкінець, коли залишилося два учасника, Владимов та Голуб на своїх Porshe та Bentley, організатори заявили, що для виграшу котрогось із них одного заїзду мало. Для цього вони провели два, в обох з яких переможцем став Андрій Владимов і його Porshe 944.

Подивитися на грандіозні автоперегони, організовані ГО «Автомайдан України» прийшло чимало лучан. Більшість – хлопці, або ж чоловіки із сім’ями.

Так, як зізнався Ростислав Наумчук, він і сам не проти взяти участь у змаганнях, але для цього треба мати спеціальне авто – в сенсі інше, спеціально підготовлене, аніж те, яким їздиш щодня на роботу. «Це ж які навантаження на двигун», – додає співрозмовник.



Про автоперегони хлопець дізнався від друзів із луцького BMW клубу.

Подивитися не лише на змагання, а й зазирнути під капот авто-учасників приїхав Вадим Матвієнко. Чоловік працює автомеханіком на одній із луцьких станцій техобслуговування. «Ремонт машин, їхня «прокачка, – це моя стихія, – зізнався Вадим.

Побачити на власні очі, як відбуваються гонки, приїхав зі своїми друзями і Влад Горшков, бухгалтер за фахом.



Хлопець просто в захваті від, як він висловився, неймовірного та шаленого шоу, драйву та швидкості. Він вперше на таких перегонах і йому надзвичайно сподобалося – настільки, що вже сам «загорівся» бажанням мати авто для дрег-рейсингу і брати участь у перегонах.

До слова, зареєструватися на змагання міг будь-хто з охочих.



Без реєстрації ж у перегонах брали участь мотоцикли – в окремих показових заїздах. Також ставали по двоє і мірялися швидкостями.

Один із учасників цих заїздів, мотоцикліст Роман Романюк із Луцька поділився, що на подібних змаганнях він не вперше – бере у них участь з 18 років. Їздить на своїй новій Honda CB500, яка у нього вже другий рік. Кінських сил у ній – 57. Раніше ж хлопець був власником менш потужного Geon 250із 22-ма «конячками».



Подивитися, з якою швидкістю та драйвом їздили «тачки» на дрег-рейсингу у Крупі можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
E.O.S. Показати IP 25 Травня 2015 12:05
В попередній статті було 750 сил, тепер 700, вони пальцем в небо потужність придумали? то чого він не їхав за 11,5 сек???
Дмитро)SEAT IBIZA до E.O.S. Показати IP 27 Травня 2015 18:51
бо не був правельно відстроєний в нього є три різних колектора і кучя різних турбін,машина відстроювалася на гонках він може їхати краще як 11.5 с)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus